Sagiad Güney Afrika’dan Umutlu Döndü.

Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şubesi, gezi ve ticari görüşmeler yapmak üzere gittiği Güney Afrika’dan umutlu döndü. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg ve Cape Town’i gezerek buralardaki iş...

Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şubesi, gezi ve ticari görüşmeler yapmak üzere gittiği Güney Afrika’dan umutlu döndü. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg ve Cape Town’i gezerek buralardaki iş fırsatlarını ve ticaret potansiyelini yerinde inceleme fırsatı bulan SAGİAD heyeti, ülkenin tarihi ve doğal zenginlikleri ile burada eğitim ve öğretim veren Türk okullarını da gezdi.

Türk insanının birçok ülkede tanınmadığını ifade eden, SAGİAD Akyazı Şubesi Başkanı Hüseyin Kav, "Siz oralara gidip kendinizi tanıtmazsanız, başkaları sizleri yanlış tanıtır. Bizi bir başkası anlatmaz, anlatsak anlatsak biz anlatırız. O ülkelere gidip kendinizi tanıtırsanız, hem ticaret yaparsınız, hem de çok rahatlıkla Türk insanını, kültürünü ve bayrağını tanıtmış, siyasi ilişkilerimiz geliştirmiş olursunuz. Kimsenin bilmediği yerlere giden eğitim gönüllüleri sayesinde dünyanın birçok ülkesinde Türkçe ve Türk insanı tanıtılmaya başlandı. Bunlar 10 sene sonra bizleri dünyaya kendileri tanıtacaklar. Çünkü bizler Osmanlı coğrafyasında yaşayan insanları dahi yalnız bırakmışız. Bu artık değişiyor.” şeklinde konuştu.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, tüm Afrika’nın ekonomik, sosyal ve kültürel merkezi durumunda olduğunu anlatan Başkanı Kav, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir ticari potansiyele sahip olan Afrika kıtasının yarısından fazlasını, yalnızca Güney Afrika Cumhuriyeti karşılıyor. Özellikle Cape Town ve Johannesburg kentleri, müthiş bir ticari potansiyeli barındırıyor. Türkler, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne en son gidenler olmuş. Ülkede ve tüm kıtada açılan Türk okulları, Türklerle Güney Afrika halkı ve devlet bürokrasisi arasında olumlu bir köprü kurulmasına aracılık etmişler. Ülkeye giden Türk girişimcilerine her konuda fedakârca destek olmuş ve yol göstermişler. Bugün yalnızca Güney Afrika Cumhuriyeti değil, tüm Afrika kıtası, başta Çinliler olmak üzere çeşitli ülke girişimcilerinin çekim merkezi olmuş. Türk okulları ve işadamları, Afrika ile Türkiye arasında bir gönül bağı oluşturuyorlar.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri