Sağcı Parti Npd'den Türk Milletvekili Adaylarına Tehdit

Hafta sonu gerçekleşecek federal seçimlerden önce aşırı sağcı parti NPD, göçmen siyasilere ve partilere tehdit mektubu yolladı.

Hafta sonu gerçekleşecek federal seçimlerden önce aşırı sağcı parti NPD, göçmen siyasilere ve partilere tehdit mektubu yolladı. NPD tarafından da doğrulanan mektupta, göçmen adayların anavatanlarına geri dönmeleri istenirken bir sembolik tek yön uçak bileti gönderildi. Geçtiğimiz genel seçimlerde de aynı yönteme başvuran NPD’ye Yeşiller ve BİG partisinin dava açması bekleniyor.

Pazar günü yapılacak olan federal seçimlerden önce aşırı sağcı parti NPD, Yeşiller Partisi'nden göçmen federal milletvekili adaylarına ve genel seçimlerde ilk kez katılan ve çoğunlukla Türklerin üyesi olduğu Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi'nin (BİG) Berlin adaylarına ırkçı mektup gönderdi. NPD logosu taşıyan ve Jan Sturm adlı kişi tarafından imzalanan mektupta, Türk kökenli adayların Almanya'yı terk etmeleri isteniyor. Yeşiller politikacısı Lichtenberg adayı Bartosz Lotarewicz, Mitte adayı Özcan Mutlu ve Müjgân Percin’e NPD tarafından ''Biz sizin göç ederek başka yere yerleşmenizi tercih ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Mektubun yanında bir de sembolik tek yön uçak bileti gönderen NPD’nin Basın Sözcüsü Frank Franz, mektubun kendi partisinden geldiğini doğruladı. Kendi istekleriyle geri dönmeyenlerin farklı bir şekilde geri taşınacağını (nakledileceğini) belirten NPD’ye Yeşiller partili politikacılarının dava açması bekleniyor.

Adayların ev adreslerine gönderilen mektubu alan BIG partisi Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı İsmet Mısırlıoğlu, mektubun partinin Berlin adaylarına geldiğini belirterek, "Posta pulu yapıştırılarak adrese teslim geldi. Belli kişilere gönderilmiş." dedi. Mısırlıoğlu, mektubun açıkça tehdit içerdiğini buna karşın Almanya'da 50 yıldan beri Türklerin yaşadığını ve adayların hepsinin Alman vatandaşı olduğuna dikkat çekti. Mektubu aldığında önce şaka sandığını ve güldüğünü anlatan Mısırlıoğlu, "Ama düşündükçe ve okudukça bu çok ciddi bir tehdit. Savcılığa gideceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız." ifadesini kullandı.

Bu gibi geri dönüş ve tehdit mektuplarını ilk defa göndermeyen aşırı sağcı parti, bundan önce 2011 yılındaki Berlin seçimlerinde de göçmen milletvekili adaylara tehdit mektubu yollamıştı. 2009 yılındaki genel seçimlerde ise federal milletvekili adaylarına yurtlarına geri dönme tavsiyesinde bulunmuştu. Mektubu resmi web sitesinde yayımlayan NPD, “Mektubu, federal meclis için adaylığını koyan her göçmene göndereceğiz.” diye yazdı.

Yeşiller Berlin Başkanı Daniel Wesener, Berlin polisini ve eyalet İçişleri Bakanı Frank Henkel’i yabancı siyasilere yönelik yapılan saldırıları ciddiye almaya davet etti. Wesener, “Bu şekilde saldırıya uğrayan insanlara sadece toplumdan destek değil, polis tarafından koruma ve danışma da gerekiyor.” diye konuştu. Berlin polisi ise mektupta suç unsuru olup olmadığını araştırıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri