Sağanak Yağmur Yalovalıların Yüzünü Güldürdü

Uzun süredir kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çeken ve mağdur olan Yalova halkı yarım saat süren sağanak yağmurla mutlu oldu. Yağış sonrası vatandaşlar barajın dolacak olması nedeniyle morallenirken, su kesintilerinin sona erecek olmasıyla...

Uzun süredir kuraklık nedeniyle su sıkıntısı çeken ve mağdur olan Yalova halkı yarım saat süren sağanak yağmurla mutlu oldu. Yağış sonrası vatandaşlar barajın dolacak olması nedeniyle morallenirken, su kesintilerinin sona erecek olmasıyla umutlandı. Kısa süreli yağışla şehrin bazı noktalarında su birikintileri olurken esnaflar kapılarının önünü su taşkınlarına karşı süpürerek tedbir aldı.

Yalova esnafından Abdurrahman Yayla; “Susuz Yalovamıza bol su geliyor elhamdülillah şükürler olsun. Allah bereket lütfetti. Yağmur yüzü yoktu. Kapımızı yıkıyamıyorduk. Allah’ım hep barajımızı doldurdu hem de kapımızın önünü yıkamayı nasip etti, şükürler olsun” dedi. Yine esnaf olan Ahmet Aksoy da Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın istediğinin olduğunu belirterek; Vefa Bey’i (Salman) tebrik ederiz. Duaları kabul oldu ne güzel.” diye konuştu.

Yalovalı esnaf Osman Hökemen ise şu şekilde konuştu: "Uzun süredir yağmur sıkıntımız vardı. Yağmur yağmuyordu. Yağmurun yağmamasından dolayı sularımız akmıyordu. İçecek su sıkıntımız vardı. Belki de Türkiye genelinde pet şişe bakımından ilk sıralara çıktık. Ama Allah’a şükür bugün güzel bir yağmur yağdı. İlk defa yağmurun kesilmemesini istedik. Yarım saat yağdı, şimdilik bu da yeter. Hayırlısı neyse o olsun.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri