Sağ Arka Bacağı Parçalanan Köpek Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Sürücünün, çarptıktan sonra yol ortasında acı içinde kıvranan köpeğe veteriner hekim sahip çıktı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir sürücünün aracı ile çarptıktan sonra yol ortasında acı çeken köpeğe hayvanseverlerin sahip çıkması...

Sürücünün, çarptıktan sonra yol ortasında acı içinde kıvranan köpeğe veteriner hekim sahip çıktı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir sürücünün aracı ile çarptıktan sonra yol ortasında acı çeken köpeğe hayvanseverlerin sahip çıkması ile ameliyat edilerek parçalan sağ arka bacağı kurtarıldı. Sağ ayağında çoklu kırık olan köpeği veteriner hekim Arif Kökçam gönüllü ameliyat ettiği belirtildi.

Veteriner hekim Arif Kökçam, araç çarpmasına bağlı sağ ayağında çoklu kırık olan Garip ismini verdikleri köpeğin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Çoklu kırılmaya bağlı zorlu bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Kökçam, ostoesentez ameliyatı ile kırık bacağa platin uygulaması yaptıklarını kaydetti.

Son günlerde sürücü dikkatsizliklerine bağlı kedi, köpek ve küçükbaş hayvan ölümlerinin çoğaldığını belirten Kökçam, "Can candır. Garip ismini verdiğimiz köpek bize hayvanseverler tarafından getirildiğinde sağ arka bacağı parçalanmış haldeydi. Uzun süren bir ameliyat sonrası Garip'in sağ arka bacağını kurtardık. Garip'in 15 gün içinde ayağa kalkmasını bekliyoruz. Sürücülerin, yolda giderken çarptığı bir kedi ve köpeğe, aman bir köpek bir kedi diyerek bakmadan bir veterinere götürmesini istiyoruz. Sonuçta köpekte olsa can taşıyor." diye konuştu.

Veteriner hekim Kökmaç, Garip iyileştikten sonra gönüllü bir hayvansevere vereceklerini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri