Şafak değil sömürge yolculuğu

Büyük Birlik Partisi Karatay İlçe Başkanı Muhammet Tartan, düzenlediği basın toplantısında ABDnin Libyaya yaptığı askeri müdahale ile gündemdeki konuları değerlendirdi.
ABD, İngiltere, Fransa, kanada ve İtalya’nın oluşturduğu koalisyon güçlerinin Libya’ya askeri müdahalede bulunmasını sert bir dille eleştiren Tartan, “Pentagonun ‘Şafak Yolculuğu’ adını verdiği bu operasyon 1900- 1923 yılları arasında Osmanlı Devleti’nin üzerine üşüşen emperyalist, sömürgeci zihniyet ile aynıdır. Şafak Yolculuğu’nun istikameti de Libya değil petroldür. 2003 yılında ABD’nin Irak’a müdahalesi ile artan petrol fiyatlarının tekrar düşüşe geçmesi bu koalisyonu oluşturmuştur. Bu koalisyon Kaddafi karşıtlarını tanımış ve Libya’daki olaylara müdahale etmiştir. Ancak bu müdahalede yapılan hava saldırısında 150 sivilin hayatını kaybetmesi düşündürücüdür. Temennimiz bu askeri müdahalenin operasyon ile sınırlı kalması ve sözde ‘Şafak yolculuğu’nun ‘Sömürge Yolculuğu’na dönüşmemesi. ABD ve ortakları, önce karıştırıp sonra demokrasi getirme safsatası ile Afganistan ve Irak’ta oluşturduğu kaosun, bir başka Müslüman ülkeye sirayet etmesi gösteriyor ki, Müslümanlar büyük bir oyun içinde” dedi.
Konuşmasının ikinci bölümünde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere değinen tartan, “Şaibeli bir helikopter kazası ile aramızdan ayrılan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları şehit olmuştur. Bu nedenle 27–31 Mart tarihleri Alperenler tarafından, ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma Haftası’ ilan edilmiştir. Bizde bu hafta içerisinde 25 Mart Cuma günü Hacıveyiszade Camii önünde yaklaşık 6 bin kişiye helva dağıtım programı düzenledik. Ayrıca Karatay Belediye Başkanımız Mehmet Hançerli, bir konuşmasında liderimizin ismini ilçede bir parka veya uygun bir yere verme sözü vermişti. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak bu sözünün bir an evvel yerine getirilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri