Sadreddin Konevi bütün insanlığın değeri

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli, Sadreddin Konevi, insanlığın en temel sorunlarını ve inanç problemini ele aldığı için evrensel bir düşünür ve bir insan

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli, “Sadreddin Konevi, insanlığın en temel sorunlarını ve inanç problemini ele aldığı için evrensel bir düşünür ve bir insan filozofudur” dedi.

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi(MEBKAM) tarafından düzenlenen Konevi Sohbetleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftaki programa Sadreddin Konevi konusunda uzman olan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekrem Demirli katıldı. Sadreddin Konevi ve İbn-i Arabi’nin evrensel düşünce tarihi açısından önemine dikkat çeken Demirli, “Sadreddin Konevi, bütün insanlığın düşünürüdür; tıpkı İbn-i Sina ve Gazali gibi. Onun, insanlığın temel problemlerini ve en temel sorunu olan inanç problemini ele almaması mümkün değildir. Aksi halde onu günümüze taşımanın da bir manası olmazdı. Konevi ve İbn-i Arabi, sadece Müslümanların değil tüm insanlığın büyük düşünürleridir. Çünkü onlar insanlığın en temel sorunlarını tartışmış kişilerdir. Onlar insanlık düşünürü ve filozofudurlar” diye konuştu. Konevi ve İbn-i Arabi’nin metinlerinin 13. yüzyıl ve sonrası için bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Doç. Dr. Demirli, “Sadreddin Konevi’nin Füsu’sul Hikem adlı eserinin bunlar içinde ayrı bir yeri vardır. Çünkü bu eser, tasavvufi düşüncenin yeni kazandığı formda en merkezi görevi gören bir kitaptır” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri