‘Sadıklar’dan ‘İyilik’ şenliği

Sadıklar Mahallesi Gençlik, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Seleş, geleneksel şenliğin bu yıl depremzede aileler yararına düzenlendiğini dile getirdi

Meram Belediyesi’ne bağlı Sadıklar Mahallesi, bu yıl 4. kez yapılan şenliği depremzede aileler yararına düzenledi.

2017 yılında kurulan Sadıklar Mahallesi Gençlik, Kültür ve Dayanışma Derneği, bu yıl 4. kez geleneksel şenlik düzenledi.

Depremin gelirinin depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi. Şenliğe Konya Dedemli ve Karkın Mahallelerine gelen depremzedeler de katıldı.

Sadıklar Mahallesi Gençlik, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Seleş, “Sadıklar Mahallesi olarak depremzedeler için devletimizin yanındayız. Biz de kendimizce elimizden ne gelir diye düşündük ve bu yıl ki şenliğimizi Dedemli ve Karkın Mahallelerine yerleştirilen depremzedeler için hem bir sosyal etkinlik olması hem de sağlanacak maddi geliri bu depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için kullanmayı planladık. Bu noktada bize destek olan köyümüzün ileri gelen esnafları, iş adamlarımıza, Hamesa Nakliye, Öztürk Kauçuk, Aytek Yapı, Altıntaş Cam, Seleşler Metal, Yılmaz Otomotiv ve diğer tüm katkı sağlayan firmalarımıza teşekkürü borç biliriz” dedi.

BÜYÜK FELAKETİ BİRAZ OLSUN UNUTTURMAK İÇİN

Seleş, şenlikle ilgili şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda geleneksel Konya pilavı ikramının ardından sanatçı Konyalı Şerife sahne aldı. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği şenlikte depremzede kardeşlerimize biraz olsun yaşadıkları felaketi unutturup, güzel vakit geçirmelerini sağladık. Tüm Sadıklar Mahallesi sakinlerimizle depremzede kardeşlerimizi ve diğer tüm katılımcıları içtenlikle misafir ettik.

Şenliğimize katılan Meram İlçe Jandarma Komutanımıza, Torku Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’ya, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman’a ve Yönetim Kurulu üyelerine, AK Parti Meram İlçe Başkanı İsmail Özmen, AK Parti Kadın Kollarına, Meram Süt Birliği Başkanı Hasan İşler’e, Meram Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Selim Altıntürk’e, Karkınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kuyucu ve yönetimine, Alata Balcılar Derneği Süleyman Karabudak’a ve yönetimine, Yeşil Tekke Muhtarına, Kayadibi Muhtarına, Çomaklar Muhtarına, Karadiğin Muhtarına, Bayat Muhtarına, Karaağaç Muhtarına, Botsa Muhtarına, Çukurçimen Muhtarına ve Hatunsaray Karakol Komutanı Bülent Kalkan’a teşekkür ederim.”

RAHİM GÜNEŞ ‘AĞA’ SEÇİLDİ

Seleş sözlerini şöyle tamamladı: “Sadıklar Mahallesi Gençlik, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Sadıklar Mahallesi Yazı Yeri’nde düzenlenen şenlikte ‘Ağa’ seçilen Rahim Güneş abimiz Sadıklar mahallemiz 1950 doğumlu,1966 yılında yorgan yastık imalatı ile başlayıp daha sonra yatak, baza, halı, kilim, koltuk takımı, sünger vs toptan ve perakende olarak devam etmektedir. Yeni seçilen ağamıza dernek yönetimi olarak teşekkür ederiz. Yönetim kurul olarak gelecek yılda şenliklerde görüşmek üzere sağlıcakla kalın.”

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri