Sadece dokuz puan

Turkcell Süper Ligde kalma mücadelesi veren 31 puanlı Konyasporu 9 puan rahatlatacak. Fikstür avantajı da bulunan yeşil-beyazlı temsilcimizin hedefi, ligde kalan 6 maçtan 9 puan çıkarmak.

Turkcell Süper Ligi’nde son 6 haftaya girilirken, zirve heyecanının yanı sıra alt sıralarda da müthiş bir çekişme yaşanıyor. Hacettepespor’un kümede kalma şansını mucizelere bıraktığı, Kocaelispor’un son kozlarını oynadığı ligde tam 8 takım, Bank Asya 1.Lig’e düşmemek için mücadele ediyor. Takımların birbirlerini kendi evlerinde yenebildiği, sürpriz puanlar alındığı ligimizde, Antalyaspor, Eskişehir, Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kocaelispor ve Konyaspor kalan her maçta puan parolasıyla sahaya çıkacak. Ligde 30 puanı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un, diğer takımların aksine üç büyüklerle maçı yok. İstanbul temsilcisi, Hacettepe, Sivas, ve Kocaelispor ile deplasmanda mücadele edecek. Gençlerbirliği, Kayserispor ve Bursaspor’u ise evinde ağırlayacak. Lige tutunmak için son kozlarını oynayan Kocaelispor ise, Antalyaspor, Trabzon ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile evinde, Konyaspor, Gaziantepspor ve Hacettepe ile deplasmanda karşılaşacak. Kümede kalmak isteyen takımlar arasında en zor fikstür Ankaragücü’ne sahip.

Konyaspor’un ikili averajda üstün olduğu, ancak son haftalardaki performansıyla dikkat çeken Başkent ekibi, kalan 6 maçın 3’ünü 3 büyüklerle oynayacak. Ankaragücü Fenerbahçe, Galatasaray ve Antalyaspor ile deplasmanda, Ankaraspor, Beşiktaş ve Denizlispor ile evinde karşılaşacak. 32 puanlı Gençlerbirliği de Ankaragücü gibi zor bir fikstüre sahip. Lider Sivasspor ile 33.haftada deplasmanda karşılaşacak başkent ekibi, Gaziantepspor, Hacettepe ve Kayserispor’u evinde ağırlayacak. Gençlerbirliği, Belediyespor ve Galatasaray ile deplasmanda mücadele edecek. Küme düşme hattının gediklisi haline gelen 32 puanlı Denizlispor ise Bursaspor, Fenerbahçe ve Ankaragücü ile deplasmanlarına gidecek, evinde Eskişehir, Ankaraspor ve Beşiktaş’ı ağırlayacak. Süper Lig’e bu sezon yükselen Eskişehirspor evinde Beşiktaş, Antalya ve Trabzonspor’u konuk edecek. Diğer bir deyişle şampiyonluk düğümü Eskişehir’de oynanacak maçlarla çözülecek. Eskişehir, Denizli, Konya ve Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacak. 35 puanlı Antalyaspor, düşme hattında bulunan en rahat takımlardan biri. Antalyaspor, Kocaelispor, Eskişehir ve Ankara ile deplasmanda, Bursa, Fenerbahçe ve Ankaragücü ile evinde karşılaşacak.
Temsilcimiz Konyaspor’un 31 puanla 15.sırada yer aldığı ligde, kalan haftada alt sıralardaki takımların birbirleriyle oynayacağı karşılaşmalar ligden düşen takımları belirleyecek. 35 puanlı Antalyaspor, düşmeme mücadelesi veren 8 takıma arasında en avantajlı takım olarak gözükürken, temsilcimiz Konyaspor, kendi göbeğini kendisinin keseceği maçlar oynayacak.
Sivasspor, karşısında galibiyeti Bünyamin Gezer’in vermediği penaltıyla kaçıran Konyaspor, bu hafta Kayserispor deplasmanından puan ya da puanlarla dönmenin hesaplarını yapacak. Yeşil-beyazlılar 30.hafta karşılaşmasında ise alt sıraları da yakından ilgilendirecek karşılaşmada Kocaelispor’u konuk edecek. 31.haftada UEFA kupasına katılmayı hedefleyen Bursaspor’a konuk olacak Konyaspor, 32.haftada Eskişehirspor ile olmak ya da olmamak karşılaşmasına çıkacak. Temsilcimiz son iki maçında ise şampiyonluğa havlu atan Fenerbahçe ve ligde hiçbir iddiası bulunmayan Ankaraspor ile mücadele edecek. Yeşil-beyazlılar 33.haftada Fenerbahçe’ye konuk olacak, lig perdesini Ankaraspor ile evinde oynayacağı karşılaşmayla kapatacak. Yeşil-beyazlılar, Kocaeli, Eskişehir ve Ankaraspor’u yenerek, kümede kalmayı garantilemek istiyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri