‘saddam Rejiminde Gasp Edilen Türkmen Araziler İade Edilmeli’

Irak Türkmen Cephesi, devrik Saddam rejiminde gasp edilen Türkmen arazilerin meşru temsilcilerine iade edilmesini istedi.

Irak Türkmen Cephesi, devrik Saddam rejiminde gasp edilen Türkmen arazilerin meşru temsilcilerine iade edilmesini istedi. Ayrıca Türkmen İşleri Yüksek Meclisi’nin de lağvedilmesi talep edildi.

Türkmen Meclisi’nin Türkmen haklarını düzenleyen yasa tasarısı ile ilgili Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazanca imzasıyla yayımlanan bildiride, Irak Bakanlar Kurulu’nda Türkmen haklarını düzenleyen yasa tasarısı çabalarının desteklendiği ifade edildi. Bununla birlikte Irak Anayasası’ndaki mevcut hukuki bentlere göre yeni Irak’taki Türkmen halkının istek ve arzularının söz konusu yasa tasarısında ‘doğru ve açıkça’ yer alması gerektiği belirtildi.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği açıklamasında şöyle denildi: "Irak Parlamentosu’ndaki temsilcilerimiz olan Türkmen milletvekilleri demokrasi istemiyle uyumlu olarak bu kanun içindeki bentleri düzenlerken Türkmen halkının acıları hissetmeleri gerekir. Özellikle de mülkiyet anlaşmazlığı konusundaki devrik Saddam rejimi döneminde gasp edilen Türkmen arazilerin meşru temsilcilerine geri verilmesiyle ilgili fıkranın iyi düzenlenmesini talep ediyoruz. Türkmen milletvekillerinden Türkmen İşleri Yüksek Meclisi’nin teşkil edilmesiyle ilgili 3. maddenin lağvedilmesini ve bu görevin Parlamento’daki Türkmen temsilcileri olan milletvekiline ve Bakanlar Kurulu’ndaki Türkmen temsilcilerinin yanı sıra yerel vilayetteki seçilmiş Türkmen temsilcilerine verilmesini istiyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri