SADAV’ın aşevini Pencap Başbakanı ziyaret etti

Pakistanda, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşı etkilendi ve 2 bin üzerinde insan hayatını kaybetti.
Söz konusu afet çok fazla maddi ve manevi kayba neden olurken halen binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıya. Afet mağdurlarına yardım maksadı ile 23 Ağustos 2010 tarihinde Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) ve TİKA işbirliği ile Pakistan’a 5 kişilik bir ekip gönderildi. Pencap eyaletine bağlı Muzaffer Garh bölgesinin Rohilan Vali ilçesinde Government Higer Secondary School isimli okulda 250 çadırlık bir kamp kuran ekip, kampta yaşayan yaklaşık 3 bin 500 kişiye iftar ve sahur olmak üzere günde iki öğün yemek ve 500 çocuk için her birine günde yarım litre süt dağıttı. SADAV’ın çadırı Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif’te ziyaret etti. ziyareti sırasında Şahbaz Şerif, Türk halkına şükranlarını iletti.


Ermenek'te trafik
kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Mehmet Bilgin (31) yönetimindeki 70 E 6364 plakalı otomobil, ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde sanayi sitesi yakınlarında devrildi. Sürücü ile otomobilde bulunan Ali Arıpınar (50) ve Hasan Arıpınar yaralandı. Ermenek Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan sürücü Bilgin, Konya Meram Tıp Fakültesine sevk edildi. Bilgin, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Mehmet Bilgin'in Başyayla ilçesine bağlı Büyükkarapınar köyünde imam olduğu öğrenildi.



Fare ilacından
zehirlenen çocuk öldü 
Aksaray'da farelerden korunmak için ilaçlanan havuç tarlasından havuç sökerek yiyen iki kardeşten biri zehirlenerek öldü.  Olay, Aksaray merkeze bağlı Baymış köyünde meydana geldi. Sedat Arıbaş havuç tarlasını farelerden korumak için tarlaya 1 hafta önce fare zehiri attı. Tarlanın zehirli olduğunu ailesine söylemeyi unutan Sedat Arıbaş'ın oğulları Muhammet (14) ve Fatih Arıbaş (12) tarladan havuç sökerek yediler. Zehir kısa sürede etkisini gösterirken Muhammet Arıbaş kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 12 yaşındaki Fatih Arıbaş ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Olayla
ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından geniş çaplı araştırma başlatılırken, ölen Muhammet Arıbaş'ın kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için ceset Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri