'Sadaka değil, hak istiyoruz'

BDP grup toplantısında konuşan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerine yanıt verdi.

Demirtaş, “Kürt sorunu yoktur, katılıyorum. Devlet faşizmi sorunu vardır. 90 yıldır uygulanan inkârcı, asimilasyoncu politikalardır. Türkçeye olimpiyat yapacaksınız, Kürtçeye park ismi koyamayacaksınız. Bize ayar vermeye çalışacağınıza dönün sokağa bir bakın, kullandığınız dile bir bakın. Biz sizden lütuf beklemiyoruz Sayın Başbakan, sadaka beklemiyoruz. Bir halkın gasp edilen haklarının iadesini istiyoruz” dedi.
Paris’te öldürülen 3 PKK ’lı kadının cenaze töreninde halkın tutumunun, yeni sürece destek anlamına geldiğini söyleyen Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ‘Almanya’da da Paris’tekine benzer olaylar olabilir’ sözlerini anımsatarak, “Neye dayanarak bunu söylüyor? Başbakan’ın bunu açıklaması lazım. Hangi Kürt siyasetçisi Almanya’da infaz edilecek? Bunu nereden biliyorsunuz, açıklamanız lazım. Paris’in bilgisi de elinizde var mıydı? Bundan sonra yapılacak her saldırı, bu genel başkan yardımcısının açıklamasını akla getirecek. Yeni sürecin selameti açısından Paris cinayetlerinin aydınlanması önemlidir” dedi.

İmralı’da başlayan görüşmelerle girilen yeni süreç için, “Zorlu bir süreç olacak ama halkımıza güveniyoruz” diyen Demirtaş, “Halkımız onurlu bir barışa ve müzakere sürecine hazırdır. Bunun somut adımlarını gördükçe ilerlemekten çekinmeyeceğiz. Ama bu süreci tek başına hükümete bırakmamak lazım, beceremezler çünkü” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri