Sabotaj mı oldu?

Konya'da önceki gece Erenköy'de meydana gelen trafo patlaması ve Marangozlar Sanayi'nde çıkan büyük çaplı yangın vatandaşı tedirgin etti. Darbe girişiminin akabinde meydana gelen patlama ve yangın "Sabotaj mı var" sorusunu akla getirdi

Ahşap palet fabrikası saatlerce yandı. Marangozlar Sanayi Sitesi'nde bulunan ahşap paletlerin bulunduğu fabrikada çıkan yangın fabrikayı kullanılamaz hale getirdi. Yangın, 22.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Mar-San Sanayi sitesinde bulunan ahşap palet fabrikasında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Musa Yol’a ait olduğu öğrenilen fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden sitenin güvenlik görevlileri itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu.

40 İTFAİYE 20 TANKER GÖNDERİLDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaklaşık 40’a yakın itfaiye aracı ve 20 su tankerinin müdahale ettiği yangın, saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında palet fabrikası kullanılamaz hale geldi. Yangın haberini alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yangınla ilgili bilgi veren, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için Konya’daki bütün itfaiye araçlarını ve sulama tankerlerini olay yerine sevk ettiklerini söyledi.

YANGININ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

İşyeri sahibi Musa Yol ise yanarak kullanılmaz hale gelen iş yerinde yaklaşık 1 milyon lira değerinde malzeme bulunduğunu belirtti. Yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri yoğun dumandan etkilenince ambulansa alınarak tedavi altına alındı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

TRAFO PATLAMASI HALKI KORKUTTU

Yine yangın çıktığı anda Selçuklu'da ise trafo patladı. Trafo merkezinde meydana gelen büyük çaplı patlama halkı korkuttu. Patlamadan sonra trafoda yangın çıktı. Selçuklu Erenköy Mahallesi'ndeki TEİAŞ'a ait bir trafo merkezinde patlama meydana geldi. Erenköy ve çevre mahallelerdeki evlerden hissedilen şiddetli patlama çevredeki vatandaşı korkuttu. Bölgedeki evlerin elektrikleri kesildi.

BÜYÜK BİR TEDİRGİNLİK YAŞADIK

Trafo bölgesine yakın bir noktada ikamet eden Mustafa Aysu isimli vatandaş şu ifadeleri kullandı: "Şiddetli bir patlama sesi duyduk. Hemen evimizden dışarı çıktık. Havada çok pis bir koku vardı. Zehirli gazın yayıldığı söyleniyordu. Büyük bir tedirginlik yaşadık". Yine mahallede ikamet eden Yusuf Armutlu da, "Patlama sesiyle uyandık. Elektrikler kesildi. Ne olduğunu anlayamadık. Havadaki kötü koku bizi olumsuz etkiledi. Olay yerine çok sayıda ekibin sevk edildiğini gördük. Trafo merkezi yeni yapılmıştı, yazık oldu" şeklinde konuştu. Sabah saatlerinde trafo merkezinde oluşan hasar ortaya çıktı.

PATLAYAN TRAFO PANİĞE NEDEN OLDU

Öte yandan Aksaray’da şehir merkezinin elektriğini karşılayan trafo merkezinde patlama yaşandı. Art arda onlarca kez patlamanın yaşandığı trafo paniğe neden oldu. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde trafoda bilinmeyen bir nedenden dumanlar çıkmaya başladı. Dumanların ardından kısa süre sonra trafoda büyük ve küçük çaplı patlamalar yaşandı. Trafoda defalarca patlama yaşanırken, patlama sesleri paniğe neden oldu. Patlama sesi vatandaşları da korkuturken durum polis ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Kısa sürede olay yerine gelen Aksaray Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Ardından olay yerine gelen elektrik arıza ekipleri trafoda inceleme yaparken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

TÜRKİYE'Yİ ELEKTRİKSİZ BIRAKACAK

Ayrıca Ankara'nın Mamak ve Çankaya ilçelerinde elektrik trafolarına saldırı düzenlendi. Kimliği belirsizi kişi veya kişiler 3 trafoya aynı anda saldırdı. Trafolar devre dışı bırakıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise birkaç gün önce, "FETÖ bütün Türkiye'yi bir hafta elektriksiz bırakacak. Trafoları patlatacak bir sabotaj içerisindeler" uyarısını yapmıştı.

İHA-SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri