'Sabırla transfer yapılmasını bekliyorum'

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımın kalitesini arttıracak 1-2 oyuncu transfer etmek istediklerini ve bu transferleri sabırla beklediklerini söyledi
İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve Konya'ya dönerek Bursaspor maçı hazırlıklarına devam ettiklerini söyleyen  Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, önlerindeki 5 maçlık seride en iyi performansı göstererek takım ve şehrin moralini üst seviyelere çekmek istediklerini belirtti.
 
5 MAÇ BİZİM ÖNEMLİ
Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'mizde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan  Aykut Kocaman, "Antrenör değişikliği ile beraber ilk 5 maçta iyi sonuçlar aldık. Bu tırmanışı devam ettireceğimizi düşünürken özellikle içeride oynadığımız ve stadımızın dolu olduğu Galatasaray maçı ve arkasından o maçın yarattığı büyük tahribatla beraber Gençlerbirliği maçı bizi özgüven olarak geriye doğru çekti" dedi.
 
İYİ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ OLDU
"Beşiktaş maçı özgüvenimizi toparlamamızı sağladı. Rize’den alınan puanla da devreye umutlarımızı tazeleyerek girdik" diyen Kocaman sözlerine şöyle devam etti:
Burada iki tane temel beklentimiz vardı. Birincisi takımla biraz daha beraber olmam, oyunda yapmak istediklerimizin konusunu, kamp süresince biraz daha pekiştirme ve geliştirme dönemiydi. İkincisi de kadromuzu tespit ettiğimiz, biraz daha iyi olabileceğini düşündüğümüz özellikle Galatasaray, G.Birliği ve Beşiktaş maçlarındaki kırılganlığı da ortadan kaldıracak hem kalite hem de duygusal kalite olarak katkı sağlayacak 1-2 oyuncu daha aramıza katabilir miyiz? diye düşünüyorduk. İlk bölüm bizim antrenmanlarla geçen bölümümüzdü. Şunu söylemem gerekiyor ki inşallah yanılmam bugüne kadar çalıştığım bütün takımlardaki en iyi çalışma dönemlerinden bir tanesiydi. Hemen hemen bütün oyuncularımız bir hastalık dışında tam kadro antrenmana katıldı. Sadece katılım anlamında değil, katıldıkları yoğun ve ağır antrenmanlarda sürekli, çok istekli görüntü verdiler. Bu en azından antrenör olarak birinci bölümde benim için çok önemli kaliteydi..."
 
TAKIMIN KALİTESİ YÜKSELMELİ
Transfer konusunda Futbol Şubesinde Sorumlu Başkan Yardımcımız Selçuk Aksoy ile sürekli temas halinde olduklarını da sözlerine ekleyen  Aykut Kocaman, "Transfer dönemlerini ikiye ayırırsak devre arası biraz daha zor oluyor. Devre arasında da takımımızın kalitesini artıracak bir veya iki oyuncu nasıl katabiliriz bunu düşünüyoruz. Burada da aslında şöyle bir ikilem de var. Onu da kamuoyunun bilgisine sunmak gerekiyor. Sadece Konyaspor için değil aynı zamanda tüm takımlar için yaklaşık 2-3 hafta evvel yeni yabancı yönetmeliği açıklandı. Bir taraftan önümüzdeki dönem artık yabancı oyuncular serbest olarak takımlarda çok sayıda oynayabilecek. Diğer taraftan da hem Konyaspor hem de diğer takımlar için geçilmesi gereken bir 2-3 aylık süre var.  Burada yerli yabancı transferi konusunda tabi önemli gel-gitler oluyor. Bizim de şu anda yabancı oyuncu konusuyla ilgili olarak sıkıntımız 8 yabancı oyuncumuz var ve kontenjan dolu. Burada nasıl bir dönüşüm olacağı konusunda ben de merakla ve sabırla bekliyorum" diye konuştu.
 
CEZA SAHASINDA ETKİLİ OLMALIYIZ
Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, "Eksik olan yerlerle ilgili düşüncelerimi yönetim kuruluyla paylaştım. Transfer komitemiz eksik görülen mevkilere takviye konusunda çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla şu anda yapacağımız tek bir şey var; hem merak hem de sabırla beklemek. Kadromuzu daha kaliteli hale getireceğini inandığımız transferlerin gerçekleşmesini beklemekten başka şansımız yok. Forvet derken de şunu söylemek gerekiyor. Benim gelmemden sonraki dönemi ayırırsak ikinci dönemde görünen en önemli şeylerden bir tanesi de oyunun bütününü kontrol etme durumuna geldik. Bunu her takım karşısında yapabiliyoruz. Ancak bunu özellikle ceza sahasının içinde biraz daha kaliteli, son vuruşları da biraz daha kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Burada da Marica dönene kadar yani tam olarak hazır halde dönene kadar demek lazım. Marica'nın bu hafta değil ama önümüzdeki haftadan itibaren artık yavaş yavaş kadroya girecek olması tam olarak dönüşünü ifade etmez. Onun fit hale gelmesi gerçekten bütün benliğiyle gelmesi biraz daha zaman alacaktır..."
 
BURSASPOR MAÇI ÖNEMLİ
Bursaspor maçıyla başlayan ve Fenerbahçe maçına kadar olacak 5 maçlık dönemi de değerlendiren Aykut Kocaman, "Bursaspor maçının ardından oynayacağımız 4 maçlık dönemde puan olarak altımızda olan takımlarla karşılaşacağız. 5 maç için özel hedef koymadım. Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor ve  Kayseri Erciyesspor. Dolayısıyla bu dört maçtan ve artı Bursaspor maçından alacağımız doğru ve başarılı sonuçlar bir anda, en azından hem şehrin hem de takımın üzerindeki soru işaretlerini ortadan kaldırarak çok önemli bir katkı yapacak. Son derece önemli bir periyoda gireceğiz" şeklinde görüş belirtti. 
Recep Çınar - merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri