Sabah’ın 'Avcı'ya Kumpas Kaseti' Haberi Yalanlandı

Sabah gazetesinin 11 Kasım 2014 tarihli nüshasında 'Avcı’ya kumpas kasetlerinin sırrı çözüldü' başlıklı manşetten verilen habere yalanlama geldi. Haberde 'Avcı’nın odasına kasetleri koyan polis' diye suçlanan polis memuru Erkan Soydan’ın...

Sabah gazetesinin 11 Kasım 2014 tarihli nüshasında 'Avcı’ya kumpas kasetlerinin sırrı çözüldü' başlıklı manşetten verilen habere yalanlama geldi. Haberde 'Avcı’nın odasına kasetleri koyan polis' diye suçlanan polis memuru Erkan Soydan’ın avukatı Bayram Şahintürk, müvekkiline yapılan isnatların asılsız ve uydurma olduğunu açıkladı.

Avukat Şahintürk, “Görevli gittiği İstanbul’daki toplantı sonrası Ankara’ya ailesine almaya giden müvekkilim, haberde kaset almaya gitmiş gibi gösterilerek algı yapılmak istenmektedir. Ayrıca Avcı’nın odası ve makamı aranırken birer savcı nezaret etmiş. Başsavcı da aramalar sırasında ilgili yerlere giderek gerekli denetlemeyi yapmıştır. Bu haber algı için yapılmış ve mesnetsizdir.” dedi.

TEKZİP METİNLERİNİ YAYINLAMADILAR

Avukat Şahintürk, düzenlediği basın toplantısında, kısa süre önce müvekkili hakkında asılsız ve mesnetsiz iddiaları haber yapan ilgili medya hakkında tekzip metinleri hazırlandığını; ancak bu tekziplerin hukuka saygısı olduğunu iddia eden bu medya tarafından ısrarla yayınlanmadığını, müvekkilinin adeta medya üzerinden infaz edildiğini vurguladı. Şahintürk, basın ilkelerini, kişilik haklarını hiçe sayan, masumiyet karinesini tanımayan iftira mahiyetindeki bu yayınlar hakkında gerekli yasal yollara başvurduklarını ifade etti.

İSTANBUL'A VALİLİK ONAYI İLE GİTTİ

Bayram Şahintürk, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın makamında bulunduğu söylenen kasetlerin, müvekkili Erkan Soydan ile hiçbir alakasının olmadığını kaydetti. Şahintürk, müvekkilinin İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan polisevi ve kongre merkezinde 24-26 Eylül 2010’da düzenlenen ve dönemin Eskişehir İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile birlikte ‘Uluslararası İstihbarat Sempozyumu'na katılmak üzere valilik onayı ile görevli olarak gittiğini ve bu durumun söz konusu haberde suç unsuru olarak lanse edildiğini anlattı.

AİLESİNİ ALMAK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Müvekkilinin sempozyum sonrası, 26 Eylül 2010 günü Bartın'dan gelen ailesini karşılayıp Eskişehir'e getirmek üzere Ankara'ya gittiğini aktaran Şahintürk, "Müvekkilim bu olaylar karşısında sanki Hanefi Avcı’nın odasından çıkan kasetleri almaya gitmiş gibi gösterilmiştir. Bu tamamen yalan ve uydurmadır, algı için yapılmıştır. Hak ve hukuk gibi kavramların bu denli hiçe sayıldığı günümüzde, hukuksuzluk yapanlar elbette yargı önünde mutlaka bir gün hesap vereceklerdir.” diye konuştu.

ARAMALAR İKİ SAVCI NEZARETİNDE YAPILDI, KAMERA GÖRÜNTÜLERİ MEVCUT

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Devrimci Karargah terör örgütü soruşturması kapsamında Hanefi Avcı’nın makamı ve ikameti hakkında verilen arama kararının, dönemin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner’in görevlendirdiği cumhuriyet savcıları Hasan Gönen ve Aydın Tekin nezaretinde bizzat yapıldığını ifade etti. Şahintürk, şöyle dedi: “Dahası dönemin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, cumhuriyet savcılarının katılımı ile gerçekleştirilen aramalar sırasında her iki adrese de bizzat kendisi giderek yapılan arama işlemlerini denetlemiştir. Cumhuriyet başsavcısının bizatihi denetlemesi ve baştan sona iki cumhuriyet savcısının gerçekleştirdiği söz konusu arama faaliyetleri kamera kayıtlarına alınmış olup, ilgililerce inkarı mümkün değildir.”

KASETLER DIŞARIDAN GETİRİLİP KONDU İDDİASI AKIL DIŞIDIR

Bayram Şahintürk, Cumhuriyet başsavcılığı tarafından kamera kayıtları altında gerçekleştirilen arama faaliyetinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde o dönem başkomiser olarak görev yapan müvekkilinin, savcı nezaretinde arama yapılan yerlere dışarıdan suç delili olarak kaset getirip koymasının akıl ve izan ile açıklanabilecek bir durum olmadığını belirtti.

'KAMERADAN KENDİNİ GİZLİYOR' İFADESİ KOMİK VE AYMAZLIKTIR

Müvekkilinin elini yüzüne götürmek suretiyle kendisini kameradan gizlemeye çalıştığı iddiasının da oldukça komik ve algı oluşturmaya yönelik boş bir çaba olduğunu vurgulayan Şahintürk, “Müvekkilimin elini alnına götürdüğü sırada anlık bir hareketini fotoğraflayıp yüzünü gizlemeye çalıştığını iddia etmek kelimenin tam manasıyla tam bir aymazlık ve ahlaksızlıktır.” dedi.

MÜVEKKİLİM İFADE VERMEYİ BEKLİYOR

Müvekkilinin hali hazırda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğunu hatırlatan Şahintürk, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçelerde de belirtildiği üzere 7 gün 24 saat bu asılsız iddiaların açığa kavuşturulması amacıyla ifade vermeye hazır olduğunu aktardı.

Şahintürk, şöyle dedi: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü soruşturması kapsamında verilen ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamera kayıtları altında bizatihi icra edilmiş olan Hanefi Avcı hakkındaki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin arama ve el koyma kararı hakkında ortaya atılan bu asılsız iddiaları kamuoyu vicdanına havale ediyoruz. Sorumluları da yargı önünde hesaplaşacağımızı belirtiyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri