Sabahat Tuncel: 90’lı Yıllardan Çok Daha Geri Yasalar Çıkartıyoruz

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sebahat Tuncel, "90’li yıllardan çok daha geri yasalar çıkartıyoruz. Şuan çıkartılan yasalar iddia ediyorum 90’li yıllardaki TMK’ya bakın, TCK’ya bakın, yasalara bakın ondan çok daha geri, toplumu...

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Sebahat Tuncel, "90’li yıllardan çok daha geri yasalar çıkartıyoruz. Şuan çıkartılan yasalar iddia ediyorum 90’li yıllardaki TMK’ya bakın, TCK’ya bakın, yasalara bakın ondan çok daha geri, toplumu cendere altına alan yasalar çıkartılıyor.” dedi.

HDP milletvekilleri ve aynı zamanda Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüleri Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel geçen yıl birincisi düzenlenen ve ikincisi 18-19 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan Demokrasi ve Barış Konferansı hakkında basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi. Konferansa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, Kadın-Erken Fırsat Eşitliği Komisyonu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu gibi komisyonlar davet edildi. Konferans için, çözüm süreci ile ilgilenen milletvekillerine de davetiye gönderilirken STK, oda, sendika ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarına da davetiye gönderildi.

"ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAYAN BAŞKA YASALARA ADIM ATILAMAYA ÇALIŞILDI"

Basın toplantısı sonrası milletvekilleri gündeme ilişkin sorular da cevap verdi. "Çözüm Süreci’ni Bülent Arınç yürütüyor. Konferansa o adavet edildi mi?" sorusuna Tuncel, "Biz alanlarına göre davetiye gönderdik. Katılıma açık. ‘Katılmak istiyoruz’ diyen herkesi bekliyoruz. Heyetlerimizin yaptığı görüşeme var. Heyetlerimizin bakanlarla dönem dönem görüşmeler yapıyor ama şimdiye kadar ortaya çıkan durumda henüz somut bir pratik yok aksine barış ve çözümden umudunu kesin bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz. Ha olacak, yasalar değiştirilecek, TMK kaldırılacak, demokratik bir süreç başlayacak diye beklerken şimdi özgürlükleri tamamen kısıtlayan hatta özgürlüğü kısıtlayan başka yasalara adım atılamaya çalışıldı. Umarız bundan geri adım atar hükümet." şeklinde cevap verdi.

"90’Lİ YILLARDAN ÇOK DAHA GERİ YASALAR ÇIKARTIYORUZ"

"Hükümetin çözüm sürecinde ‘günah keçisi araması’ sürece zarar veriyor mu?" sorusuna ise Tuncel şu şekilde cevap verdi: "Sadece barış ve çözüm sürecine değil Türkiye halklarına zarar veriyor. Sonuçta çıkarılacak yasalar bütün Türkiye’yi baskı altına alan bir yasaya dönüşüyor. Şimdi mesela polisin yetkileri artırılacak zaten yeteri kadar yetkisi var polisin. Biz bunun bile özgürlükleri kısıtladığını söylerken yeni şeyler ifade ediliyor. Hükümetim müzakere sürecini bir an önce söylemden çıkararak gerçek hale dönüştürmek. Sayın cumhurbaşkanı da diyor ‘ben her şeyimi verdim bu sürece’, sayın Davutoğlu söylüyor ‘süreç size rağmen devem edecek’ Peki çözüm süreci nedir sorusuna verilecek cevap laftan öte bir şey değil. Biz artık lafın, sözün bittiği yerdeyiz. Pratik adım bekliyoruz. Örneğin sekretarya oluşturulacak mı? Müzakere heyetleri gidecek mi? TMK kaldırılacak mı? 12 Eylül anayasa değiştirilecek mi? Yasal zemin başlatılacak mı? Bakıyoruz bu yok ama ’90’lı yıllara dönmeyeceğiz’ diyor, 90’li yıllardan çok daha geri yasalar çıkartıyoruz. Şuan çıkartılan yasalar iddia ediyorum 90’li yıllardaki TMK’ya bakın, TCK’ya bakın, yasalara bakın ondan çok daha geri, toplumu cendere altına alan yasalar çıkartılıyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri