Sabah Ve Takvim'e Bir Yalanlama Daha

Sabah ve Takvim gazetesinde dün yer alan ‘Pensilvanya’nın 007 kodlu imamı’ başlıklı haberine yalanlama geldi. ‘Alevi sol yargıçlardan sorumlu imam’ olarak lanse edilen Süleyman Ünsal’ın avukatı Fatih Özdemir yaptığı açıklamada,...

Sabah ve Takvim gazetesinde dün yer alan ‘Pensilvanya’nın 007 kodlu imamı’ başlıklı haberine yalanlama geldi. ‘Alevi sol yargıçlardan sorumlu imam’ olarak lanse edilen Süleyman Ünsal’ın avukatı Fatih Özdemir yaptığı açıklamada, “Gazetecilik meslek kurallarını yok sayarak her hangi bir araştırma, bilgi alma ve görüşme gereği bile duymadan Müvekkil hakkında yapılan kara propaganda amaçlı asparagas haberden dolayı tüm sorumlular hakkında hukuki yollara müracaat edilmiştir.” dedi.

Avukat Fatih Özdemir yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “25 Ağustos 2014 Pazartesi günü Sabah ve Takvim gazetelerinde Müvekkil Süleyman Uysal hakkında manşetten verilen tamamen yalan ve iftira dolu bir haber yayınlanması üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur. Sabah ve Takvim gazetelerinde geçen yalan haberle Müvekkile yönelik yanlış kanı oluşturulmaya çalışılmış, Müvekkilin itibarı ve kişiliğinin zedelenmesi amaçlanmıştır.

Müvekkilim haberde kastedilen şekli ile hiç bir yapı ya da kişinin imamı olmadığı gibi, herhangi bir hiyerarşik yapıda görevi de söz konusu değildir.

Haberde geçen müvekkilin 30 yıl boyunca polis memurlarının imamı olduğu ve diğer iftiralar hakkında 2010 yılında Hanefi Avcı tarafından Müvekkil hakkında suç duyurusu yapılarak yargıya taşınmış, CMK 250.madde ile görevli ve yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yapılan incelemede müfteri kişinin iddialarına dair somut her hangi delil ve belgenin bulunamadığı iddiaların sadece şikâyetçinin duygu, düşünce ve kanaatlerine dayandığı gerekçesiyle “kovuşturmaya yer olmadığına” dair 2011 yılının Mayıs ayında karar verilmiştir.

Müvekkil yüzyıllarca kardeşçe birlikte yaşamış, cephede beraber savaşmış, dertleri kederleri aynı, düşmanları aynı iki müslüman grubu uzlaştırmayı edinen bir sivil toplum kuruluşunda görev almıştır. Bu çalışmaların amacı alevileri sünnileştirme ya da kendisine benzetme değil alevi sünni kardeşliğini tesis etmektir.Müvekkilin de bu kardeşliği pekiştirmede ciddi gayretleri olmuştur. Sabah ve Takvim gazetelerinde yayınlanan haberin içeriği incelendiğinde , kutuplaşmayı , kini ve ayrışmayı besleyen bir kısım odakların amacına hizmet ettiği anlaşılmaktadır. Müvekkilim, aleviler ve sünniler arasındaki ayrışmayı ortadan kaldırma, bunun yerine sevgi kavramlarını yerleştirmeye yönelik gayret ve çalışmalarına bundan sonra da devam edecektir.

Ayrıca anayasal güvence altında bulunan Müvekkilin seyahat özgürlüğü ve ziyaret edebilme hakkının bir suç teşkil ediyor gibi taktim edilmesi ise tam hukuk tanımazlıktır. Gerek seyahat bilgilerini kormayan kurumlar, gerekse özel hayatın gizliliğini ihlal edenler suç işlemişlerdir. Gazetecilik meslek kurallarını yok sayarak her hangi bir araştırma, bilgi alma ve görüşme gereği bile duymadan Müvekkil hakkında yapılan kara propaganda amaçlı asparagas haberden dolayı tüm sorumlular hakkında hukuki yollara müracaat edildiğini de saygıyla duyuruyoruz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri