Sabah 5'te ucuz et almak için kuyruğa giriyorlar

Vatandaşlar sabah 5'te Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önünde ucuz et kuyruğuna girdi. ESK'nin mağazası önündeki kuyruk böyle görüntülendi.

Ete gelen son zamlardan sonra, Türkiye’de sadece 18 mağazası bulunan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önündeki kuyruklar uzamaya başladı.

Asgari ücrete yüzde 54.54 oranında yapılan zam sonrasında sosyal medyada market çalışanlarının etiket değiştirmesi gündem olmuştu. Birçok market zinciri asgari ücrete yapılan zammı fırsat bilip, ürünlere zam yapmıştı. Ticaret Bakanı Muş'tan marketlere uyarı geldi. Bakan Muş, "Haksız zamlara müsaade etmeyiz" dedi.

Bakan Mehmet Muş, şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz."

“Biz hep devletin kasaplar üzerinden satış yapması gerektiğini söylüyoruz. ESK kasaplar üzerinden satış yapsın, böylece hem kasaplarımız rahat eder hem de vatandaşlar. Sınırlı miktarda satışı yapılan etleri alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşlarımız da istediği saatte, istediği miktarda alım yapabilir. Artan elektrik, dükkan kiraları, stopaj masraflarının altından kalkamayıp kapatan kasapların sayısı her geçen gün artıyor.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri