Saatlerce Nakil İçin Ambulans Bekleyen Kadın Hayatını Kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kullandığı temizlik maddesinden zehirlenerek kalbi duran ve beyin kanaması geçiren kadın hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Meryem Kasap'ın (34) komşuları, 112 Acil Servis'ten ambulans istedikleri halde gelmediğini,...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kullandığı temizlik maddesinden zehirlenerek kalbi duran ve beyin kanaması geçiren kadın hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Meryem Kasap'ın (34) komşuları, 112 Acil Servis'ten ambulans istedikleri halde gelmediğini, kendilerinin naklettiği özel hastanede 7 saatlik bir uğraş sonucu araya siyasilerin de sokulmasıyla ancak Antalya'ya sevk edildiğini belirterek, yaşanan ihmallere tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat Side Mahallesi'nde Meryem Kasap (34), 2 gün önce evin lavabolarını temizlemek için kullandığı temizlik maddelerinden zehirlendi. Olayı haber alan komşuları 112 Acil servise haber verdi. İddiaya göre, ambulans gelmedi. Mahalle sakinleri, Antalya Atatürk Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra hayatını kaybeden komşularının cenazesinin geldiğini görünce, ambulans gönderilmediğini öne sürdükleri 112 Acil servise tepki gösterdi.

Hayatını kaybeden Meryem Kasap'ın komşusu olan Gürsel Baştuğ yaptığı açıklamada, komşusunun kimyasal zehirlenmesine bağlı olarak kalbinin durduğunu ve beyin kanaması geçirdiğini söyledi. Komşusunun ölümünden 112 Acil servisi ve özel bir hastaneyi sorumlu tutan Baştuğ, zamanında ambulans gönderilmediğini ve Side'deki özel bir hastanenin 'bu hastanın sağlık güvencesi yok, yeşil kartı var. Devlet, yeşil kartlı hastaların masraflarını karşılamıyor' diyerek, hastayı kabul etmediklerini iddia etti.

"AMBULANS GELMEDİ, HASTAYI KOMŞULARI GÖTÜRDÜ"

Zehirlenen komşusunu, ambulans gelmeyince 200 metre uzaklıkta bulunan özel bir hastaneye araba ile götürdüklerini belirten Baştuğ, oradaki kalp doktorunun, kalbi duran hastaya kalp masajı yaparak hayata döndürdüğünü kaydetti. Baştuğ, yaşadıkları olay ile ilgili şunları söyledi: "Kendi imkanlarımızla kaldırdığımız özel hastanenin kalp doktoru zehirlenmeye bağlı kalbi duran komşumuzu yeniden hayata döndürdü. Hastanın beyin kanaması geçirdiğini ve ameliyat için başka bir hastaneye nakli gerektiğini söyledi. Hastamız 5 saat hastane nakli için bekledi. 112 Acil servisi, hasta nakli için ambulans göndermeye protokol vermedi. Side'deki başka bir özel hastane de 'hasta yeşil kartlı, yeşil kartlı hastaların devlet masraflarını karşılamıyor' diyerek kabul etmedi. Sağlık Bakanlığı'nı, Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker ve AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı'nı aradıktan sonra hasta tam 7 saat sonra Antalya Atatürk Araştırma Hastanesi'ne nakledilebildi. Hastaneye varıldığında, hastane beyin cerrahları 'hastanın beyninin her tarafını kan kaplamış' diyerek ameliyat etmedi. 48 saat içinde de komşumuzu kaybettik. Hastamızı kaybetmemizin tek suçlusu 112 Acil Servis'inin protokol vermemesidir. Beyin kanması olan bir hasta 5 saat bekletilir mi?"

EŞİNDEN TEPKİ: İŞİNİ YAPTIRMAN İÇİN İLLA DAYIN MI OLACAK

Hayatını kaybeden Meryem Kasap'ın eşi Fahri Kasap ise "Eşim için bir şey yapamadık. Bu ülkede işini yaptırman için illa dayın, amcan olacak." ifadelerini kullandı.

Kapı komşusu Salih Fidan da yaptığı açıklamada, komşularının 112 Acil Servis'in ihmali yüzünden hayatını kaybettiğini iddia etti. Ülkede fakir ve garibanın yerinin olmadığını belirten Fidan, özel hastanenin, komşularına, yeşil kartlı diye bakmamasını insanlık ayıbı olarak niteleyerek tepki gösterdi. Fidan, "Özel hastane 'bu hasta yeşil kartlı' demeden beyin ameliyatı yapsaydı belki komşumuz Meryem Kasap genç yaşta hayatını kaybetmeyecekti. Özel hastane ve 112 Acil Servisi'ni kınıyoruz. Bu bir insanlık ayıbıdır." şeklinde konuştu. Dua edildikten sonra Meryem Kasap'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu Gerede'ye gönderildi. Meryem-Fahri Kasap çiftinin 16 yıldır Side'de yaşadığı ve biri kız, biri oğlan olmak üzere 2 çocuğu olduğu öğrenildi.

İLÇE SAĞLIK BAŞKANI: KONUYLA İLGİLİ BİLGİM YOK

Manavgat Sağlık İlçe Başkanı Dr. Aşur Eker, bu tür aciliyeti olan hastaların nakillerinin 112 Acil Servis'in, hastanın tedavi şartlarına uygun bir hastane bulunduktan sonra nakil yaptığını ifade etti. 112 Acil Servis'in hastanın durumuna göre Antalya'da hastanede yer bulamaması halinde Isparta ve Konya'da bir hastaneye götürebileceğini belirten Eker, hayatını kaybeden hastanın sağlık durumu hakkında bilgi sahibi olmadığını, bilgi sahibi olmadığı konu hakkında açıklama yapmasının doğru olmayacağını kaydetti. Eker, yoğun bakımlık bir hastaya hiç bir hastanenin hasta sigortalı mı yeşil kartlı mı diye sorma durumunun olmayacağını ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri