Saadet’ten İsveç çıkarması

Saadet Partisi Kulu Belediye Başkan Adayı Ömer Alpat, 100 bine yakın gurbetçinin yaşadığı ve çoğunluğunun Konya Kululu olduğu İsveç'in Stockholme giderek gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi
Yüz bine yakın gurbetçinin yaşadığı ve çoğunluğunun Konya Kululu olduğu İsveç'e belediye başkan adayları akın etmeye başladı. Yerel seçimler yaklaşırken Stockholm'e şimdi de Saadet Parti'nin Kulu Belediye Başkan adayı Ömer Alpat gitti. 1954 doğumlu olan, ilk ve ortaokulu Kulu'da tamamlayan ve 4 kız, 4 oğlan olmak üzere 8 çocuk babası olan Alpat'ın bir zamanlar Kulu'da öğretmenlik yaptığı kaydedildi.
Stockholm'ün Kista bölgesindeki bir restorantta İsveçli gurbetçilerle bir araya gelen Ömer Alpat, konuşmasının ilk bölümünde öncelikle belediye başkanı seçilmesi halinde yapmayı düşündüğü projelerden bahsetti. Fabrikalardan semt pazarlarına ve taziye evlerine kadar bir dizi projesini ortaya koyan aday Alpat, mevcut AKP Belediye başkanının icraatlarına da bir dizi eleştiriler getirdi. Dinleyicilerden birisinin "Suçlayıcı politika yapılmaması" eleştirisi üzerine de SP adayı, bunun siyasetin bir gereği olduğunu iddia etti.
Soru cevaplar kısmına geçildiğinde dinleyicilerden bazı fikir ve tavsiyeler geldi. En dikkat çekici teklifler ise İsveç'te faaliyet gösteren İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu'nun eski başkanlarından ve federasyonun yönetim kurulu üyesi olan Haydar Akan'dan geldi. Eski Başkan Akan, Kulu'da içki içilen yerler açılması teklifinde bulunurken, başkan adayı Alpat, içenlere karışmayacaklarını söylerken, içenlerin de sağlık için içmemesi temennisinde bulundu.
Bir başka dinleyicinin, başkan adayına, "Benzer iki partinin neden iki farklı aday çıkararak oylarını böldüğü" şeklinde bir sorusu üzerine, aday Alpat çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP'nin ANAP gibi konjenktürel bir parti olduğunu iddia eden Alpat, kalıcı olanların CHP, MHP ve Milli Görüş'ün olduğunu ileri sürdü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri