Saadetli gençlerden örnek bağış

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları, Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Gençlik Kolları’yla birlikte yaptığı organizasyon ile Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Kızılay Kan Merkezi’nde yapılan kan bağışı öncesinde açıklama yapan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Yasin Oruç, yaptıkları faaliyetin bir sosyal sorumluluğun yerine getirilmesi olduğunu belirtti. Her an herkesin kana ihtiyaç duyabileceğine dikkat çeken Yasin Oruç, “Ülkemizde ve Konya’da her gün çeşitli kazalar oluyor. Bu kazaların neticesinde birçok insan hayatını kaybederken, yaralı olarak kurtulanlar da oluyor. Yine bu kazalar neticesinde insanımız aşırı kan kaybediyor ve acil kana ihtiyaç duyulabiliyor. Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. Bunu düşünerek belirli periyotlarla kan bağışı yapmamız gerekiyor. Sadece insan vücudunda üretilen kanın değerinin bilinmesini ve kan bağışına önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Saadet Partili gençler olarak kan bağışı yapıp bir ilke imza attıklarını dile getiren Yasin Oruç, ‘Belki benim verdiğim kan bir hayat kurtarır’ düşüncesiyle hareket ederek toplum yararına bir çalışmaya imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Yapılan bu etkinliğin 14 Şubat Sevgililer Günü ile alakası olmadığına da dikkat çeken Yasin Oruç, “Etkinliğimizin Sevgililer Günü ile bir ilgisi yoktur. Partimiz her türlü düşünceye açıktır. Yaptığımız faaliyet bugüne yönelik değildir. Ancak, bazı ulusal medya grupları ekonomik krizi bahane ederek Kurban Bayramı üzerinden çeşitli fikirler üretmişlerdi. Ekonomik kriz ortamında kurbanlık kesmek yerine o para ile fakir fukaraya yardım edilsin demişlerdi. Bugün ise birçok insan şuursuzca alışveriş yapıyor. Kurban Bayramı’nı eleştirirken, Sevgililer Günü’nde alışveriş çılgınlığı yapanlara bir şey diyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyesi gençler, Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağışında bulundu.

RASİM ATALAY

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri