Saadetin farkı ortada

SP GİK üyesi Cafer Güneş: “Demokratik açılım sürecinde iktidar ile muhalefet partilerinin sürekli kavga halinde olmasına karşılık çözüm üreten tek parti olan Saadet Partisi farkını ortaya koydu”
Saadet Partisi (SP) Selçuklu İlçe Teşkilatı önceki akşam Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda Farklı Bakış, Farklı Çözüm adlı bir konferans düzenledi. Kırşehir eski Milletvekili Cafer Güneş’in konuştuğu programa Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Ali Mücevher ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Programın açış konuşmasını yapan SP Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Hamdi Mücevher, Selçuklu Gençlik Kolları olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan siyasi çözülmelere, manevi, ahlaki ve kültürel yozlaşmaya, ekonomik çöküşe ve kötü gidişata sessiz kalmamak için bu programı düzenlediklerini bildirdi son günlerde artan terör olaylarının ülkedeki birlik ve beraberliği hedef aldığını söyleyen Muhammed Hamdi Mücevher, “Bu saldırıların arkasında Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyen uluslararası terör örgütlerinin ve siyasetçilerin olduğu görülmektedir. Maalesef bu noktada hükümet dış politikasını Amerika, Avrupa birliği ve İsrail eksenine sıkıştırmıştır” diye konuştu.
‘YAPICI FARKIMIZ OY KAZANDIRIYOR’
Ardından kürsüye gelen Kırşehir eski Milletvekili ve SP GİK üyesi Cafer Güneş, Saadet Partisi’nin her alanda yapıcı eleştiriler üreterek iktidarı yönlendirdiğini, mecliste gurubu bulunan muhalif partiler gibi davranmayarak mecliste olmamasına rağmen farkını ortaya koyduğunu ifade etti. Saadet Partisi’nin bu yapıcı tavrı ile sürekli olarak oy kazandığını dile getiren Cafer Güneş, “Bunda Saadet Partisi’nin yaşanan gelişmelere getirdiği bakış açısı etkili olmuştur. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’la yeniden şahlanış dönemine başlayacağız. Farklı bakış açımız ve farklı çözüm önerilerimizle birlikte 11 Temmuz’da yapacağımız büyük kongrenin ardından iktidara yürüyeceğiz” dedi.
PARTİ YÖNETİCİLERİ SOKAKTA OYNAYAN ÇOCUKLAR GİBİ
72 milyon insanı kardeş bilen, partileri düşman değil, sadece siyasi rakip olarak gören bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Güneş, siyaseti büyük bir okyanusa benzeterek, “Siyasi partiler bu okyanusta ilerleyecek olan gemilerdir. Önemli olan doğru gemiye binmektir. Biz insanları saadet için Saadet gemisine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Meclisteki siyasi partilerin yöneticilerinin birbirilerine karşı takındıkları tavrın da son derece yanlış olduğuna dikkat çeken Cafer Güneş, “Mecliste parti yöneticilerinin birbirine söylediklerini sokakta oynayan çocuklar söylemiyor. Açılımla ilgili iktidarın elinde halen bir yol haritası yok. MHP, Amerikan projesi diyor. CHP, ‘Adam ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri’ diyor. 72 milyon insanın en önemli sorunu olan terörü konuşmak ve bir çözüm bulmak gerekirken birbirileriyle atışıyorlar. Bir de Saadet Partisi’ne bakınca farkı görebilirsiniz. Her şeyden önce üslup farklıdır. Farkımızı her platformda ortaya koyuyoruz, koymalıyız” diye konuştu.
KAMPLAŞARAK 2-3 PUAN TOPLAMANIN PEŞİNDELER
Mecliste yapılan kavgalar ile halkı kamplara ayırdıklarını ve bu sayede 2-3 puan daha oy toplayabilmenin çabası içerisine girdiklerini söyleyen Cafer Güneş, “Bir taraftan mecliste kavgalar yapılırken, diğer taraftan da her gün gencecik şehitlerin cenazesi analarının önlerine koyuluyor. Türkiye’nin en önemli meselesi pinpon topu gibi iktidar ile muhalefet arasında gidip geliyor. Başbakan artistlerle, ses sanatçılarıyla toplantı yaptı. Ne anlattı acaba bilen var mı? Diğer tarafta muhalefetin bir hazırlığı var mı? Artık bu kavgalara acilen son verilmeli ve ortak akılla hareket edilerek terör sorununa köklü bir çözüm bulunmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri