Saadet'e dönüş var

“7-8 oyumuz var. Oyumuzu bu seçimde Saadet Partisi'ne vereceğiz diyenler var” diyen Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, “Bundan önceki seçimlerde bu söylemler yoktu. Artık işaret fişeğinin patlatılması gerekir” dedi

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, parti ilçe başkanı Ali Genç ve Karatay Belediyesi meclis üyesi adayları, seçim çalışması kapsamında Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çınar, başkan Genç, Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Toprak ve beraberindekilere teşekkür ederek, seçim çalışmalarında başarılar diledi. aadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, sahada Saadet Partisi'ne yönelik olumlu düşüncelerin olduğunu söyleyerek, “Vatandaş, aynı evde 7-8 oyumuz var, size vereceğiz' diyor. Bundan önce bu tarz söylemler pek yoktu. Her şeyin aslına dönmesi gerekir. İşaret fişeği patlamalıdır” dedi.

EKONOMİ VATANDAŞI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini söyleyen Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve vatandaş ile sürekli görüştüğünü belirtti. Arazide Saadet Partisi'nin karşılığı iyi olduğunu ifade eden Toprak, “Vatandaş, yerel konulardan ziyade, genel konulara daha çok canını sıkıyor. Ekonomik olarak ülkenin girmiş olduğu dar boğaz, herkesi zorluyor. Sanayiciler ile görüştüğümüzde en büyük sıkıntıları, finansa ulaşamamış olmaları ve işçi çıkarmaları. Kısacası vatandaşın özellikle evine götürdüğü ekmek ile ilgili sıkıntısı var. Bunların yanı sıra, yerelde de sıkıntı yok değil. İmar konusunda ve kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşın canı çok yanmış. Konya'da hava kirliliği gerçeği de var. Karataylılar'ın çözemediği kendi sorunları da var. Parti olarak ön çalışmamız var. Teknik ekibimiz güçlü. Vatandaştan gelen talep ve şikayetleri bir bir değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİMİN ÇARESİ SANDIKTIR

“Sosyolojik bunalım var. Buna da kendi istikametimizden kaymış olmamız sebebiyet verdi” diyen Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kredi çekip, faize bulaşıp kendimize ait olmayan arabalara bindik. Kendimize ait olmayan evlerde oturduk. Gösterişi ön plana çıkardık. Haram ve helale dikkat edilmediği için ekonomik anlamda içine düştüğümüz bir çıkmaz var. Bununla birlikte ailelerin yaşantıları da sıkıntıya girdi. Sosyal doku sıkıntımız var. Olaylara topyekün bakmak daha doğru olacaktır. Vatandaş, 'Evimin önündeki çöp bir türlü temizlenir. Benim ekonomik gidişatım ve aile yaşantım nasıl düzelecek?' diye kendi kendine soruyor. Saadet Partisi olarak biz kazanırız ya da kaybederiz, bu ayrı mesele. Önemli olan ahlaki ve manevi noktada insanları geçmişine döndürebilecek bir oluşumun içinde olabilmektir. Bunun için netice ve çare de sandıktır.”

KARATAY'DA ÖNCELİK İSTİHDAM OLACAK

Ziyarette, seçilmesi durumunda Karatay'a kazandıracağı projeler ile ilgili de kısa açıklama yapan Toprak, Karatay'da özellikle tarımsal gelişmeye ağırlık vereceklerini ifade etti. Mevcut iktidar tarafından caddelerin, yolların, parkların ve bahçelerin yapıldığını hatırlatan Toprak, “Bu hizmetlerin ekonomiklik boyutunu inceleyince bir sıkıntı var. İsrafa kayan yönleri var. 1'e mâl edilebilecek şeyler, 3'e mâl edilmiş. Bu konuda da belediyeye yönelik ciddi tenkitler var” şeklinde konuştu. Karatay'da istihdam üzerine yoğunlaşacaklarını da aktaran Toprak, şunları kaydederek, konuşmasını noktaladı: “İsmil bölgesinde sıcak su kullanımı, seracılık üzerine bir çalışma öngörüyoruz. Bu çalışma ile İsmil ve havzasında tarım ürünlerini işleyecek bir organize sanayi bölgesi kuracağız ve bölgeyi tesisler alanı haline getireceğiz. İsmil halkının iş sorununu şehir merkezinden çözmek yerine, kendi bölgelerinde çözmek daha akılcı. Yine bu çalışma ile belediyenin de içinde olduğu bir kooperatifçilik anlayışını bölgede oturtacağız. Bunun dışında Obruk ve Kızören bölgesinde tarım organize sanayi bölgesi düşünüyoruz. Tarım ve yem bitkileri yoğunluk olacak. Bu dediğim alanlar, buğday üretimi noktasında Konya'nın önemli alanlarından birisi. Karataylılar, şehir merkezine gelerek alışveriş ihtiyaçlarını çözüyor. İnsanların vakit geçirmek için değil de ihtiyaçlarını giderebilecekleri, esnafların da ahilik kültürünü yaşatabilecek bir müesseseyi Çevre yoluna kazandırmayı düşünüyoruz. Çevre kirliliğine yönelik çalışmalarımız olacak. Doğalgaz Konya genelinde yaygın olarak, kullanılamadı. Nüfus yoğunluğu düşük mahallelerde doğalgaz döşenmesini şirket rantabıl bulmuyor. Kentsel dönüşüm adı altında projelerin değişeceği söylenerek, doğalgaz çoğu yere gönderilmedi. Bu anlamda doğalgaz kullanımında Karatay'a ayrı bir öncelik vereceğiz.”

MUHARREM DURSUN

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri