Saadet yurt dışına açılıyor

Yurt dışında bulunan çok sayıda seçmene ulaşmayı planlayan Saadet Partisi, yurt dışı temsilcilikler açarak seçim yarışında önemli bir adım attı.

Saadet Partisi, yurt dışındaki seçmenlere temsilciliklerle ulaşacak…

 

Yurt dışında bulunan çok sayıda seçmene ulaşmayı planlayan Saadet Partisi, yurt dışı temsilcilikler açarak seçim yarışında önemli bir adım attı. Ülke içinde yaptığı teşkilatlanmanın bir benzerini yurt dışında da yapmayı planlayan Saadet Partisi, kuracağı temsilcilikler aracılığıyla partinin programları ve temel fikirleri hakkında gurbetçi vatandaşları bilgilendirmeyi hedefliyor. Talep edilen üyelik başvuruları parti genel merkezi tarafından yapılan incelemenin ardından onaylanacak.

Saadet Partisi’nin yurt dışındaki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, yurt dışında bulunan seçmenlerin sayısının toplam seçmen sayısının yüzde 5’inden fazla olduğunu bildirerek, bu vatandaşların ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını ve aktif katkı sağlamalarını önemsediklerini söyledi. Bitmez’in verdiği bilgilere göre yurt dışında yaşayan vatandaşlar Türkiye’de olduğu gibi kapsamlı teşkilatlanma olanağına sahip olacaklar. Saadet Partisi’nin yurt dışında büyük teveccühe sahip olduğunu kaydeden Bitmez, “Partimizin faaliyet ve fikirlerinin vatandaşlarımıza daha sağlıklı olarak ulaştırılması için siyasi partiler kanunu ve tüzüğümüze uygun olarak vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ülkelerde temsilcilik açmayı kararlaştırdık. Temsilcilik açma imkânı olmayan yerlerde ise temsilci ataması yapılacaktır” dedi.

Partimizin ülke ve dünya siyaseti ile ilgili görüşleri tanıtılacak

Belirlenecek temsilciliklerin sadece seçim çalışmaları yürütmeyeceğini ifade eden Bitmez, vatandaşların ikamet ettikleri ülkelerde yaşadıkları sorunlar karşısında problemlerin çözümünde de etkin rol oynayacaklarını belirtti. Bitmez, “Açılacak olan temsilcilikler aracılığıyla yurt dışındaki vatandaşlar Saadet Partisi’nin program ve temel fikirleri temelinde bilgilendirilecek. Partimizin ülke ve dünya siyaseti ile ilgili görüşlerinin tanıtılması, benimsetilmesi ve bir bilincin oluşması için çalışmak, bu amaçla tanıtım, siyasi, sosyal, tebliğsel, kültürel ve ilmi toplantı, konferans, seminer ve ev toplantıları yapmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşların yoğun olduğu yerlerde çalışmalar yürütülecek

Yurt dışında temsilcilik açılması için ilk etap da Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, KKTC ve İsveç gibi Türk vatandaşların yoğun olduğu yerlerde çalışmalar yürütülerek temsilcilik açma yoluna gidilecek. Daha sonra dünya genelinde yürütülecek çalışma kapsamında tüm kıtalarda birçok ülkede temsilcilikler açma işlemi gerçekleşecek. Temsilcilikler Londra, Washington, Paris, Kahire, Tahran, Tokyo, Moskova, Pekin gibi birçok önemli dünya şehirde açılacak. Temsilcilik için vatandaşlar Saadet Partisi’nin internet sitesinden başvurularını yapabilecekler. Yine aynı adresten detaylı bilgiye ulaşabilecekler. Başvurular, Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından değerlendirilecek. Daha sonra temsilcilikler belirlenmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri