Saadet Partisi Genel Başkanı'nı seçti

Saadet Partisi'nin 5. Olağan Kongresi, büyük bir coşkuyla gerçeklişti. Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Fatih Erbakan'ın başkanlık için yarıştığı kongrede Kamalak yeniden Saadet Partisi başkanlığına seçildi

Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi, Atatürk Spor Salonunda  gerçekleşti. Kongrede delegeler, genel başkan seçimlerinin yanı sıra Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için de oy kullandı. Kongrede genel başkanlık için Saadet Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile Fatih Erbakan yarıştı. Çok sayıda partilinin izlediği kongrede 1010 delegeden 874'ü oy kullandı. Oyların 868'i geçerli sayıldı.  Kongrede 656 oy alan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yeniden genel başkanlığına seçildi. Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.

Kongrenin yapıldığı salona merhum Necmettin Erbakan ile Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın posterleri ve "Milli Görüşçüler, kongreden sonra ilk hedef iktidar", "Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye", "Uydu değil, lider ülke" pankartları asıldı. Salonda "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Yoğun bir katılımın olduğu salonda meraklı bekleyiş devam ediyor.Merhum Erbakan’ın geçmişe ait bir konuşması salondakilere dinletildi.

Genel kurulda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugünün tarihi bir gün olduğunu belirterek, kongrede yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için adım attıklarını söyledi. Yola çıktıkları günkü heyecanla yollarına devam ettiklerini ifade eden Kamalak, idama mahkum edilen 528 Mısırlı masumun, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin gözünün bugün kongrenin yapıldığı salonda olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ HER YÖNDEN TIKANDI
Türkiye'nin önünün siyaseten, ahlaken ve ekonomide tıkandığını öne süren Kamalak, "Türkiye kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. Dış politikada ise tam bir facia yaşanmaktadır. Gerçekten Türkiye tarihinin hiçbir döneminde bu kadar yalnız ve bu kadar etkisiz duruma düşmemiştir. Bu yüzden Türkiye'nin yeni bir sese, yeni bir söze, eskimez pörsümez yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin adresi Saadet Partisidir" dedi.30 Mart yerel seçimleri için ellerinden geleni yaptıklarını, gece gündüz çalıştıklarını anlatan Kamalak, "Malumunuz olduğu üzere, 30 Mart seçimleri kutuplaştırma siyaseti nedeniyle bir genel seçim havasında geçmiştir. Projelerin değil, kasetlerin etkin olduğu bir seçim olmuştur. Sanki seçimden değil savaştan çıktık" diye konuştu. Yerel seçimlerde 27 yerde belediye başkanlığı kazandıklarına, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında seçimlerden yüzde 2,8 oy ile çıktıklarını vurguladı. Kamalak, şunları söyledi: "Elbette bu, yeterli gördüğümüz bir sonuç değildir ama Milli Görüş'e tavır koyanların arzuladığı gibi bir hezimet de değildir. Çünkü her olay kendi şartları içerisinde değerlendirilmelidir. Milli Görüş hareketinin tek temsilcisi olan Saadet Partisi, son birkaç yıl içinde çok ciddi badireler atlatmıştır. Büyük bir bölünme yaşamış, kurucu liderini kaybetmiştir. 2010'da 'Biz daha iyisini yaparız' diyerek Saadet Partisini bölenler, bugün siyasi hayatımızdan silinip gitmişlerdir. Saadet Partisi ise istikrarlı bir yükselişle varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Zerre kadar şüpheniz olmasın ki önümüzdeki süreçte de siyasal hayatımızın en önemli aktörü Saadet Partisi olacaktır. Bunun en açık delili de maruz kaldığı ağır darbe, ambargo ve operasyonlara rağmen bu seçimlerde elde ettiği sonuçtur. Elbette bu durum bazı gerçekleri görmeyeceğimiz anlamı da gelmez. Nitekim seçimin hemen ardından, alınan sonuçları kendi iç bünyemizde bütün yönleriyle ele alıp değerlendirdik."

İNANÇLI, ADİL VE DÜRÜST BİR CUMHURBAŞKANI
Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasal hayatın en önemli dönüm noktalarından olacağını belirterek, "Saadet Partisi, hem aldığı oy oranı bakımından hem de hitap ettiği kitle yönünden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtar partisi haline gelmiştir" dedi. Saadet Partisinin Türkiye'nin tümünü kucakladığını ifade eden Kamalak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz, kişiler üzerinden değil, ilkeler, prensipler üzerinden siyaset yaparız. Milli Görüş camiası olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların isimlerine göre değil, savunduğumuz ilke ve değerlere göre karar vereceğiz. Bu tarihi seçimdeki temel soru, 'Kim cumhurbaşkanı olacak' sorusu değil, "Nasıl bir cumhurbaşkanı?' sorusudur. Kurulu düzenden yana olacaksa, sömürgeci ekonomiden yana duracaksa, beylerden, zadeganlardan, küresel baronlardan yana olacaksa, AB'nin ABD'nin talimatına pür dikkat kesilip, milletin feryadını duymazdan gelecekse, adı Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne fark eder. Biz, adamın kaşına gözüne değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakarız." Kamalak, basiret, feraset ve dirayet sahibi, gücün değil Hakkın ve haklının yanında olacak, fakir fukaranın hakkını koruyacak, inançlı, adil, merhametli ve dürüst bir cumhurbaşkanı istediklerini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öfkenin değil sağduyunun hakim olmasını temenni ettiklerini ifade eden Kamalak, Türkiye'nin son dönemde çok fazla gerildiğini ve kutuplaştığını öne sürdü. Gerilim ve kavganın kimseye faydası olmadığına işaret eden Kamalak, Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi gerektiğini bildirdi. Kamalak, "Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, bu milletin arasına yeni fitne tohumları serpmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu noktada en büyük sorumluluk ise hem iktidara, hem de anamuhalefete düşmektedir. Maalesef her iki tarafında kullandığı üslup milletimizin sahip olduğu asalet ve nezaketten çok uzaktır" diye konuştu.

BİZ HAKKI BİLİR HAKKI SÖYLERİZ
Saadet Partisinin son yıllarda büyük haksızlıklara uğradığını iddia eden Kamalak, 17 Aralık'tan sonra iktidarın kendilerine televizyon kanallarını kapattığını savundu. Kamalak, şu ifadeleri kullandı: "Mesela Kanal 7'ye çıkmak istedik. Hatta araya aracılar koyduk. 'Bir saniye olsun bizi çıkarın, düşüncelerimizi anlatalım' dedik. Çıkamadık, çıkarmadılar. Ama 12 yıl boyunca cemaatle iş tutanlar kendi geçmişlerini unutup, Bugün TV'ye çıktık diye döndüler bize, 'Vay efendim, siz paralelci misiniz?' dediler. Değerli arkadaşlar. İşte 12 yılın özeti budur. 'Tayyipçi misin, Ergenekoncu mu? Tayyipçi misin, Esadcı mı? Tayyipçi misin, paralelci misin?' İkisi de değiliz arkadaş, ikisi de değiliz. Doğru yol varken niçin başka yola sapacağız. Biz, Milli Görüşçü'yüz. Biz, yalnız hakkı bilir, yalnız hakkı söyleriz. Biz, ne devlet içindeki paralel yapılanmayı tasvip eder, ne de yolsuzlukların üzerinin örtülmesine rıza gösteririz. Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez. Bizim derdimiz, makam derdi değil hizmet aşkıdır, millet aşkıdır. Biz, ne yaparsak Allah rızası için yaparız. Herkes bilsin ki bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hükümetin doğru hizmetlerini teşvik etmek, yanlış faaliyetlerini engellemek için her türlü gayret ve çabanın içinde olacağız. Kınayıcıların kınamasından korkmadan, hak bildiğimiz doğruları en gür sesle haykırmaya devam edeceğiz. Susarsak namerdiz."

EKONOMİDE HİÇBİR ŞEY İYİYE GİTMİYOR
Ekonomik konulardaki görüşlerini de paylaşan Kamalak, “Milli Görüş zihniyetinde ekonomi bir amaç değil araçtır. Ekonomi politikalarının hedefi, insanlarımızı mutlu etmek olmalıdır. İnsanlar işi ve aşı varsa, insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesine sahipse, mutlu olurlar. Eğer ekonomik uygulamalar üretime dönük yatırımları harekete geçiremiyorsa, cari açık giderek büyüyorsa, işsizlik azalmıyor, artıyorsa, bölgeler arası kalkınmışlık giderilemiyor ve iç göç önlenemiyorsa, ülkenin borç yükü artıyor ve gelir dağılımında adaletsizlik kötüleşiyorsa o ekonomi politikalarında bir yanlışlık var demektir. Biz Saadet Partisi olarak, rahmetli Hocamızın tabiriyle “müstemleke tipi kalkınma” istemiyoruz. Biz, sanayi ve tarım yatırımlarına önem veren, yaygın ve hızlı kalkınmayı hedefliyoruz. Biz, milli gelirin adil dağılımını, olmazsa olmaz bir prensip olarak benimsiyoruz” diye konuştu. ‘Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ne ekonomi düzelir ne de halkımız huzur ve refaha kavuşur’ diye ifade eden Kamalak, “İşte bu bilinç ve şuurla kongremizi yapıyoruz. Bunca tahribata, bunca ihanete, bunca ambargoya rağmen Milli görüşçüler dimdik ayaktadır. Ve dün olduğu gibi bugün de aziz Milletimize hizmet edebilmenin heyecanı içindedir. Bu salondaki muhteşem coşku bunun göstergesidir. Bu yüzden 45 yıldır yürüdüğümüz bu hak yoldan zerre kadar sapmadık, sapmayacağız. Güç ve kuvvet karşısında asla eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Yaldızlı koltuklara asla kanmadık, kanmayacağız” ifadelerini kullandı.

İŞTE  GİK VE YİK ÜYELERİ
Kamalak'ın listesinden Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilen isimler şöyle:"Abdullah Sevim, Ahmet Kul, Ahmet Münir Erkal, Ali İhsan Gündoğdu, Atik Ağdağ, Bayram Sakartepe, Bekir Demirkaya, Bekir Kılıç, Bilal Hazırbulan, Birol Aydın, Cafer Şatır, Celal Asiltürk, Duran Soyuğur, Dursun Ali Düzenli, Ekrem Şama, Erkan Temiz, Faik Çalık, Fatih Aydın, Fesih Bingöl, Fesih Bozan, Fethi Görür, Fethullah Erbaş, Galip Akın, Hasan Bitmez, Hasan Bayram Var, Hasan Oğul, Haşim Özçelik, Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Hüseyin Oruç, İlyas Tongüç, İsmail Hakkı Akkiraz, İsmet Aksoy, İsrafil Bayrakçı, Latif Öztek, Levent Cengiz, Lütfi Yalman, Lütfi Kibiroğlu, Mehmet Karaman, Mehmet Kasapbaşı, Mehmet Şen, Mesut Doğan, Muhammet Polat, Muhittin Hamdi Yıldırım, Muhyittin Aytunç, Murat Çolak, Mustafa Balta, Mustafa İriş, Mustafa Kaya, Mustafa Kurdaş, Mustafa Özkafa, Mustafa Yılmaz, Muzaffer Baydar, Necmettin Çalışkan, Nergül Aksu, Nuri Başer, Oya Akgönenç, Salih Turhan, Samet Sami Temel, Selim Sait Terzioğlu, Selman Esmerer, Sezai İncesu, Sinan Ejderoğlu, Süleyman Erim, Süleyman Arif Emre, Şahin Kalça, Şerafettin Kılıç, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Temel Akdağoğlu, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Yusuf Yiğitalp, Ziyattin Tokar."


Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) seçilen isimler de şöyle: "Abdullah Arslan, Ali Vural, Hasan Hüseyin Öz, Mehmet Bingöl, Mustafa Kemal Çelik, Mustafa Geçer, Nizamettin Aydın, Osman Seçilmiş, Süleyman Canan, Süleyman Çalışkan, Veysel Candan.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri