Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Toplu kalkınma olmaz ise ayağa kalkamayız

Antalya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kentte gerçekleştirilen Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Akdeniz Toplantısı’na katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Antalya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi… Antalya’da sanayicilere hitap eden Karamollaoğlu, devletten destek çağrısında bulundu…

Antalya’da bir dizi ziyarette bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Akdeniz Toplantısı’na katıldı. Toplantıda sanayicilere hitap eden Karamollaoğlu, başta tarım olmak üzere her alanda toplu bir kalkınmanın gerekli olduğuna vurgu yaparak, iktidarın bu konuda adımlar atması gerektiğini ifade ederken, “Türkiye’de başta tarım, ilaç, gıda olmak üzere hemen arkasından sanayi ve teknoloji, ham madde işlenmesinde, özellikle demir-çelikte büyük kaliteli çelik üretimi başta olmak üzere büyük bir hamle yapmazsak ayağa kalkamayız” dedi.

“TARIMDA GİRDİLERDEN ALINAN VERGİLER SIFIRLANMALI”

Türkiye’nin başta tarım alanında destekler vermesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, tarım alanında girdilerden alınan vergilerin sıfırlanması için çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, “Tarımın her alanında bütün girdilerinde vergileri sıfırlamak mecburiyetindeyiz. Bizim aynı zamanda tarımı özellikle Türkiye’nin her alanına yaymaya ihtiyacımız var. Doğuya gittiğiniz zaman Diyarbakır’a, Mardin’e doğru sulama büyük bir problem. Buralarda üretim yapabilmek için 700-800 metreden elektrik ile su çekiliyor, bu da elektrik faturalarını yükseltiyor. Bunu devletin bir şekilde karşılaması gerekiyor” diye konuştu.

“SANAYİCİYE DESTEK VERİLMELİ”

Çevreyi korumak için atılan adımların maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, bu adımlarda da devlet desteğinin verilmesi gerektiğini belirterek, “Çevreyi koruyacak her adımı devlet karşılamalı. Bunu sanayicinin sırtına yüklersek altından kalkamaz. Sanayici hem iç pazara ürün verecek hem de ihracat yapacak. Zaten biz ürün bazında Türkiye’nin ayağa kalkması gerekir derken, ihracat potansiyeli var ise ihracat yapıp döviz kazanacağız, yok eğer dışardan ithal ediyorsak üretimi yapacağız. Biz dövizde kendimize yeter hale gelmek zorundayız. Yeni pazarlar bulmak zorundayız. İlla Batı’ya yapacağız diye bir kaide yok” ifadelerini kullandı.

“SİHA’LAR İLE NELER YAPABİLECEĞİMİZİN İŞARETİNİ GÖRDÜK”

Türkiye’de başta tarım, ilaç, gıda olmak üzere hemen arkasından sanayi ve teknoloji, ham madde işlenmesinde, özellikle demir-çelikte büyük bir hamle yapılmazsa ayağa kalkılamayacağını dile getiren Karamollaoğlu, “Yapacağımızın işaretini son zamanlarda gördük. Nerede, işte SİHA’lar. Ben onları 40 yıldır tanırım, Tayyip Bey de tanır onları. Zaten sonra da damat olarak seçti Selçuk Bey’i. Destan yazdı ve yazıyorlar. Bu başarıları yapacağı onların önceden belliydi. En son, bir de uçak motorları araştırması Eskişehir’de gerçekleşti. 7-8 tip motor ürettiler. Öyle ümit ediyorum ki, Temel Kotil de TUSAŞ’ın başında bunlardan istifade ederek yeni savaş uçakları modellerini de dizayn edip devreye sokacaklar. Buna inanıyorum. Avrupalıların uzun zamanda, 10 senede devreye soktukları modelleri bizim insanımız ben inanıyorum ki 3, en çok 4 sene içinde devreye sokar, savaş uçaklarını savaşacak hale getirirler” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN NORMAL İŞLEYEN BİR HUKUK SİSTEMİ İÇİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

Muhalefet partileri tarafından organize edilen üçüncü 6’lı zirvenin Pazar günü gerçekleşeceğini ifade eden Karamollaoğlu, şu anda siyasi partiler olarak, programları, politikaları birbiriyle yüzde 100 örtüşmeyen partiler olarak bir araya gelmede, bu sistemi değiştirmeyi gaye olarak ortaya koydukları ve hedeflerinin bu olduğunu kaydederek, “6 partinin birlikteliğiyle ilgili kanaatim, bu birliktelik devam edecek. Çünkü bu birliktelik devam etmezse, bu değişikliğin yapılması ihtimali ortadan kalkıyor demektir. Her parti kendi başına gidebilir. Neticede de alacağımız oylar işte kendi payımıza düşen, bizimki büyük olmayacak ama biz bu sistemi değiştirmede başarılı olmayacağız manasına gelir. Niye buraya geldim? Çünkü bizim derdimiz başlangıçta Türkiye’nin normal işleyen bir hukuk sistemine sahip olması için bu değişikliğe ihtiyaç var” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri