Saadet Partililerden İsrail Mallarına Boykot Çağrısı

Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti. Malatya Kadın Kolları Başkanı Selda Kocaaslan, “Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız” dedi. Saadet...

Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti. Malatya Kadın Kolları Başkanı Selda Kocaaslan, “Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız” dedi.

Saadet Partisi Malatya Kadın Kolları üyeleri Soykan Parkında toplanarak İsrail’in Mescid-i Aksa baskınını eylemle protesto etti. Grup adına konuşan Selda Kocaaslan, Mescid-i Aksa'ya postallarıyla giren İsrail askerlerinin saygısızlığının ve zulmünün asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Kocaaslan, şöyle devam etti: “İsrail’in bu alçak tavrını lanetliyor, bu alçaklık karşısında gereken tepki ve kararlılığı ortaya koymayan uluslararası kamuoyunu kınıyoruz. Bu son saldırı bir kez daha göstermiştir ki, İsrail konusunda söz biteli çok olmuştur. Yani Artık lafla peynir gemisi yürümüyor. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugünde Mescid-i Aksa baskınında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendiriyor” dedi.

Cılız açıklamalar ve sözde kınamaların İsrail'i daha da cesaretlendirdiğini vurgulayan Kocaaslan, “1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa’ya, üstelik postallarıyla giren işgalci İsrail'in bu saygısızlığı, bu zulmü asla kabul edilemez. Tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapmış bir milletin evladı olarak içimiz kan ağlamaktadır. İslam coğrafyasındaki bitmek bilmeyen kan ve gözyaşının en önemli sebebi, Müslümanların maalesef ümmet bilincinde olmamalarıdır” diye konuştu.

İsrail mallarını boykot etmeye çağıran Kocaaslan, “Ey bu Ümmetin evlatları, elbette bizim de yapacaklarımız var. Öncelikle; tüm yazar çizerler bu konuyu sürekli işlemeli ve toplumda bir bilinç oluşturmalıyız. Siyasiler olarak ulusal ve uluslararası ortamlarda bu konuyu dile getirmeliyiz. Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız. Çünkü Siyonizm sadece güçten anlar. Ne Kudüs'ten ne de Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri