SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ‘ekonomik saldırılar’ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, iktidar mensuplarının ‘ekonomik saldırılar’ söylemini soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sordu. Karaduman, “Bu konuda bir çalışmanız var mı?” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ekonomi ile ilgili ‘iç ve dış saldırılar’ söylemini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Karaduman, verdiği soru önergesinde sözü edilen saldırılara karşı iktidarın bir çalışması olup olmadığını sordu.

“İKTİDAR BU SALDIRILARA KARŞI NASIL TAVIR ALIYOR?”

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar kanadının tüm kurmaylarının bu söylemi kullandığını belirten Karaduman, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, ekonomik kurtuluş savaşı verdiklerini ve bu mücadeleyi ise ‘manda iktisatçılarının’ anlamayacağını söylemektedir. Ekonomimizi yıkmak isteyen ‘dış güçlerin’ kim olduğu ve onlara karşı son yirmi yılda nasıl tavır aldığınız merak edilmektedir.”

“BU OPERASYONLARI KİM GERÇEKLEŞTİRİYOR?”

İktidarın iddia ettiği ekonomik operasyonları kimlerin gerçekleştirdiğini soran Karaduman’ın, önergesinde yer alan diğer sorular ise şöyle: “Yaşadığımız ekonomik problemlerde muhalefetin doğrudan nasıl bir dahli olmaktadır? Muhalefet partileri, Merkez Bankasına veya diğer aktörlere talimat mı vermektedir? Sözünü ettiğiniz operasyonları gerçekleştirenler arasında ABD, Rusya, Çin, İngiltere. Almanya var mıdır? Ülkemizi sözünü ettiğiniz saldırılara karşı ekonomimizi niçin koruyamamaktasınız, bu saldırılara karşı ne yapmaktasınız?”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri