Saadet Partili Karaduman'dan Soylu'ya 'Turkuvaz Medya' sorusu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin Ankara İl Gençlik Kolları'na mensup gençlerin Turkuvaz Medya Grubu'nu protesto ettikten sonra gözaltına alınmasını Meclis'e taşıdı.

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları mensubu gençler, geçtiğimiz günlerde Turkuvaz Medya Grubu'ndan bir gazetenin akla ziyan kışkırtıcı manşetini cumartesi günü medya grubunun Ankara'da yer aldığı bina önünde basın açıklaması ile protesto etmişti.

Sosyal mesafe kurullarına uygun bir şekilde bina önünde toplanan gençler basın açıklaması ile söz konusu gazeteyi kınamıştı. Basın açıklamasının ardından polis ekipleri tarafından ekip aracına sıkıştırılarak emniyete götürülen gençler 4 saat bekletildikten sonra sosyal mesafeyi ihlal ettikleri iddiasıyla idari para cezası kesilmişti. 

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, söz konusu hukuksuzluğu TBMM'ye taşıdı.

KARADUMAN'DAN SOYLU'YA 4 SORU

 Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Abdulkadir Karaduman, İçişleri Bakanı Soylu'ya 4 soru yöneltti.

TURKUVAZ MEDYANIN DAHLİ OLDU MU?

Konya Milletvekili Karaduman soru önergesinde, "Pandemi sürecinde uygulanan maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden kişiler, mesafe kuralı ihlal edilerek ekip araçlarına istiflenip gözaltına mı alınmaktadır? Arkadaşlarımız hakkında gözaltı kararının alınmasında söz konusu gazetenin de mensubu olduğu medya grubunun dahli olmuş mudur?" ifadelerini kullandı.

Karaduman, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları, Turkuvaz Medya Grubu'ndan bir gazetenin kışkırtıcı manşetini 29 Ağustos Cumartesi günü basın açıklaması yaparak protesto etmiştir. Ankara İl Gençlik Kollarımız, Ankara’da medya grubunun yer aldığı bina önünde her vatandaşın anayasayla güvence altına alınmış hakkı olan izinsiz gösteri ve açıklama yapma hakkını kullanarak ve pandemi sürecinin gerektirdiği önlemler çerçevesinde maske ve mesafe kuralına uyarak bir basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Bu basın açıklamasından sonra teşkilat mensubu arkadaşlarımız Ankara Emniyet mensupları tarafından bir ekip arabasına sıkıştırılarak emniyete götürülmüş ve yaklaşık 4 saat bekletildikten sonra da sosyal mesafeyi ihlal ettikleri gerekçesiyle kendilerine idari para cezası kesilmiştir. Arkadaşlarımızın maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları ve herhangi bir taşkınlık yapmadıkları videolarda sabittir.

Bu bağlamda;

1. Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları mensubu arkadaşlarımız maske ve mesafe kuralına riayet ettiği ortadayken hangi gerekçe ile gözaltına alınmışlardır? Gözaltı bilginiz dâhilinde mi gerçekleşmiştir?
2. Pandemi sürecinde uygulanan maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden kişiler, mesafe kuralı ihlal edilerek ekip araçlarına istiflenip gözaltına mı alınmaktadır?
3. Arkadaşlarımız hakkında gözaltı kararının alınmasında söz konusu gazetenin de mensubu olduğu medya grubunun dahli olmuş mudur?
4. Gözaltına alınmalarını gerektirecek herhangi bir suç işlemeyen arkadaşlarımız 4 saat boyunca keyfi olarak alıkonulmuştur. Bu keyfi tutumun sorumluları hakkında gerekli idari işlem yapılacak mıdır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri