Saadet Partili Kadınlar İsrail'i Ve Papa'yı Kınadı

Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde Mescid-i Aksa için eş zamanlı ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında İsrail lanetlendi, 'Zulme hayır' denildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde Mescid-i Aksa için eş zamanlı ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında İsrail lanetlendi, 'Zulme hayır' denildi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Türkiye’yi ziyaret edecek Papa’nın gelişi kınandı.

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, genel merkezde okuduğu basın açıklamasında, İsrail’in sergilediği haince davranış karşısında tepkilerini ortaya koymayan İslam ülkelerinin liderlerini ve uluslararası kamuoyuna tekpi gösterdi.

Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, 1967’den bu yana İsrail askerlerinin postallarının Mescid-i Aksa’ya ilk defa girdiğine dikkat çekerek, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı son saldırının sabırları taşırdığını belirtti. Asiltürk, "Artık lafla peynir gemisi yürümez. İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugünde Mescid-i Aksa baskısında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırmaktadır." dedi.

'MÜSLÜMANLAR BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇİYOR'

Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda Müslümanların büyük bir sınavdan geçtiğini kaydeden Asiltürk, "İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını, ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir." ifadesini kullandı.

İslam ülkelerinde akan kanın sebebinin ümmet bilinci olmamasından kaynaklandığını dile getiren Asiltürk, şöyle devam etti: "Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkının değil ümmetin değeridir. Kudüs ne kadar Filistinlilerin meselesi ise bizim de derdimizdir. Çünkü Siyonizm sadece müeyyideden, yani yaptırımdan anlar. Bunun için tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. İslam coğrafyalarındaki ülkelerin parçalanması Büyük Ortadoğu Planı’nın küçük parçasıdır. Sorunların çözümü için D-8’ler yeniden aktif hale getirilmelidir. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan."

'PAPA’YI ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ'

Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Papa’nın Türkiye’ye gelecek olmasını da kınayarak, "Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bizi derinden yaralamıştır. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan Papa’yı ülkemizde istemiyoruz. Bunun ne büyük hata olduğunu tarih ve ümmet elbette soracaktır." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri