Saadet çiftçiyi dinliyor

Milli Görüş kimliğiyle her zaman milletin yanında yer aldıklarını belirten SP İl Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Derbentli, ‘Saadet çiftçiyi dinliyor’ adı altında köy taraması yapacaklarını söyledi
Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Derbentli, anayasa değişikliği ve ‘Saadet Çiftçiyi Dinliyor’ adlı köy taraması programı hakkında bilgi vermek için parti binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bir taraftan Ergenekon diğer taraftan anayasa değişikliği derken ortalığın toz duman olduğunu ifade eden Mustafa Derbentli, Meclis’te milletvekillerinin birbirlerine karşı tavırlarının anayasayı ikinci plana attığını söyledi.
DEĞİŞİKLİĞİN DESTEKLENMESİ VATANDAŞIN GÖREVİ
“Anayasa kolay değişmeyen kurallar silsilesidir. Her ferdin bu hususta çok ince düşünmesi ve işi ciddiye alması gerekiyor” diyen Derbentli, şöyle konuştu: “Bu demokrasinin bir gereğidir. Biz bu noktada anayasanın değişebileceğinin göstermek için referandumda evet diyeceğiz. 12 Eylül anayasasını savunmanın izahı yoktur. Buradan muhalefet partilerine sesleniyoruz; en kötü sivil anayasa en iyi darbe anayasasından her zaman iyidir. Anayasa külliyen değişmesi gerekirken hükümet bunu yapmamıştır. Buna rağmen kısmîde olsa bu değişikliğin desteklenmesi vatandaşlık görevidir. Aksi halde her dokunulmayana dokunulduğunda tanklar yürür, F16’lar adliyenin üzerinden uçar.” Bir İngiliz psikologun, ‘Türklerde şükür denilen şey var yoksa bu krizde çok intiharlar ve isyanlar olurdu’ sözlerine atıfta bulunan Derbentli, bu sözün doğruluğuna Yunanistan’da yaşananları görünce hak verdiklerini, ancak milletin asıl derdinin yoksulluk olduğunu aktardı. Sıkıntı içinde yaşanırken milletin görüşünün sorulmadığını, buna seçim sistemi ve şartların izin vermediğini bildiren SP Konya İl Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Derbentli, “Seçilenler genel başkanın milletvekilliğini yapıyor. Millet sadece, vergi alınacağında, askere gidileceğinde ve seçimlerde akla gelmektedir. Fakat Saadet Partisi milletin yanındadır. Bu amaçla kısa bir süre önce Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da her belde de dolaşmış ve halkın görüşleri not edilmiştir. 9 Mayıs Pazar günü de köyleri ziyaret edeceğiz. Bu amaçla Pazar günü saat 09,00’da Hükümet meydanından hareket edilecektir. Her bir üyemiz genel başkanımızın ve partimizin görüşlerini en ücra köşeye kadar iletecek ve onların görüş ve önerilerinin de genel merkezimize iletilmesinde köprü olacaktır. Partimiz ve genel başkanımız bu ülke için bir şanstır. İlk genel seçimlerde millet kendisini temsil eden Milli Görüş’ü iktidara taşıyacaktır. Çünkü Saadet sadece seçimde değil her zaman milletin yanındadır” dedi.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri