Rusya’ya Yaptırımlar Arasında Dünya Şampiyonası Da Gündemde

Avrupa Birliği’nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımlar konusunda yarın yapacağı toplantı öncesi, spor organizasyonlarının da boykot edilmesi gündemde. Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan taslakta mali yaptırımların...

Avrupa Birliği’nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımlar konusunda yarın yapacağı toplantı öncesi, spor organizasyonlarının da boykot edilmesi gündemde. Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan taslakta mali yaptırımların yanı sıra, 2018 yılında bu ülkede düzenlenecek Dünya Şampiyonası ve bu yıl koşulacak Formula 1 yarışının da boykot edilmesi gündeme getirildi.

Financial Times ve El Pais gazetelerinin içeriğini duyurduğu ve birçok ülke basınında yer alan haberlerde Dünya Kupası’nın yeniden başka bir ülkeye verilmesi ya da turnuvayı boykot etme seçeneklerinin tartışıldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan FIFA Başkanı Sepp Blatter ise Rusya’nın ev sahipliği konusunda hiçbir sorun olmadığını ifade ederek "Boykot bir çözüm olamaz, bugüne kadar hiçbir şey getirmedi." dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de "2018 yılında yapılacak bir turnuva... Bu, bugün tartışılacak bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Profili yüksek sportif ve kültürel organizasyonların boykotunun Cuma günü açıklanacak yaptırımlar arasında olmasa bile ilerleyen zamanlarda gündeme gelebileceği belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri