Rusya’ya Girişte Çalışmaya Geldiklerini Belirtmeyenler, Çalışma İzni Alamayacak

Rusya Federal Göç Hizmeti Başkanı Konstantin Romadonovskiy, ülkeye girişte çalışmaya geldiklerini belirtmeyen yabancılara çalışma izni verilmeyeceğini açıkladı.

Rusya Federal Göç Hizmeti Başkanı Konstantin Romadonovskiy, ülkeye girişte çalışmaya geldiklerini belirtmeyen yabancılara çalışma izni verilmeyeceğini açıkladı.

Rusya’ya her yıl Orta Asya ve Kafkasya ülkelerinde milyonlarca kişi çalışmak için geliyor. Gelenlerin çoğunluğu sıkı kontrole tabi tutulmamak için gerçek geliş sebebini belirtmiyor. Son verilere göre Rusya’da, 11,1 milyon yabancı uyruklu vatandaş yaşıyor. Bunların sadece 1,8 milyonunda çalışma ve patent izni bulunuyor. Çeşitli sebeplerle Rusya’da bulunan yabancı uyruklu vatandaşlardan 3,6 milyonunun, kaçak çalıştığı tahmin ediliyor.

Kaçak işçiliğe son vermek için Rusya Federal Göç Hizmeti Başkanlığı çeşitli tedbirler almaya başladı. Romadonovskiy’in açıklamasına göre bundan böyle ülkeye girişte çalışmak için geldiğini belirtmeyenlere çalışma izni verilmeyecek.

Geçtiğimiz aylarda yabancı uyruklu vatandaşların karıştığı bazı suçlardan dolayı yerli halk ayaklanmış ve güvenlik güçleri kaçaklara karşı büyük çaplı operasyon yürütmüştü.

Rusya Federal Göçmen Bürosu Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre daha önce yaklaşık 300 bin yabancının Rusya’ya girişi yasaklanmıştı. 2013’te sınır dışı edilen yabancıların sayısı ise 13 bin 500 kişiye ulaştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri