Rusya’ya Gıda İthalatında Yüzde 50’den Fazla Düşüş Yaşandı

Rusya Federal Gümrük Servisi’nin açıkladığı rakamlara göre 7 Ağustos’ta Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya’da gıda ithalatında rekor düşüş yaşandı. BDT ülkeleri dışından yapılan ithalatta farklı kalemlerde yüzde...

Rusya Federal Gümrük Servisi’nin açıkladığı rakamlara göre 7 Ağustos’ta Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya’da gıda ithalatında rekor düşüş yaşandı. BDT ülkeleri dışından yapılan ithalatta farklı kalemlerde yüzde 70’lere kadar azalma var.

Ağustos ayında Rusya BDT dışı ülkelerden 35,3 milyon dolarlık sebze ithal etti. Bu rakam Temmuz ayına göre yüzde 73,2 daha az. Süt ürünleri ithalatı da geçen aya göre yüzde 56,1 azalarak 80,5 milyon dolara geriledi.

Beyaz et ithalatı yüzde 45,6 azalarak 33 milyon dolara düştü. Sığır eti ithalatı ise yüzde 9,6 artarak 257,3 milyon dolara yükseldi.

Geçen yılın Ağustos ayına göre de ithalat rakamlarında önemli düşüş var. Sebze ithalatı yüzde 44, süt ürünleri yüzde 57,2, beyaz et yüzde 38,9 geriledi. Kırmızı et ithalatı ise yüzde 46,9 artış gösterdi.

Rusya’da Ağustos ayında toplam gıda ürünleri ithalatı 2,5 milyar dolarda kaldı. Bu rakam Temmuz ayına göre yüzde 13,1, 2013 Ağustos ayına göre ise yüzde 7,5 daha az.

Rusya, Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını 7 Ağustos’tan itibaren durdurmuştu. Rusya, Türkiye ve Latin Amerika ülkeleri başta olmak üzere alternatif pazarlardan alımlarını artırırken, yerli üretim de teşvik ediliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri