Rusya’dan Ukrayna’ya İnsani Yardım İçin Ateşkes Çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı bölgeye gönderilen 280 kamyondan oluşan insani yardımın güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için doğu Ukrayna’da ateşkes ilan edilmesini talep etti.Tüm taraflara acil ateşkes çağrısında...

Rusya Dışişleri Bakanlığı bölgeye gönderilen 280 kamyondan oluşan insani yardımın güvenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için doğu Ukrayna’da ateşkes ilan edilmesini talep etti.

Tüm taraflara acil ateşkes çağrısında bulunan Bakanlık, doğu ve güney Ukrayna’da insani yardımın yerel halka ulaştırılmasının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Bölgeye gönderilen insani yardımların güvenliğinin sağlanması için ateşkesin zorunlu olduğunu hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölgede zorda kalan insanlara sahip çıkılması için siyasi iradenin ortaya konmasını istedi.

Rusya’ya göre insani yardım konvoyunun ihtiyaç sahiplerine sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasında yaşanacak süreç Kiev yönetimi açısından bir test niteliğinde olacak.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Andrey Lyesenko, Ukrayna ordusunun Rusya’dan gelen insani yardımların güvenliğini sağlayacağını açıkladı. Lyesenko kamyonların geçişine izin verilmeyeceğini, ancak yardımların başka kamyonlara aktarılmasının ardından işlemlerin yapılacağını söyledi.

Rusya’nın gönderdiği 2 bin tona yakın insani yardım malzemeleri arasında çocuk gıdaları, gıdalar, tıbbi malzemeler, uyku tulumları ve jeneratörler bulunuyor. Kızılhaç Örgütü ve AGİT temsilcileri yardımların dağıtılmasında gözlem yapacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri