Rusya’dan Suriye Tepkisi: Abd Beceriksiz Ve Kriminal Politikalarını Sürdürüyor

Rusya ana muhalefeti Komünist Parti Başkanı Genadi Zyuganov, ABD’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik bazı hedeflere saldırı düzenlemesini sert bir dille eleştirdi. ABD’nin beceriksiz dış politikalarının bir sonucu olduğunu...

Rusya ana muhalefeti Komünist Parti Başkanı Genadi Zyuganov, ABD’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik bazı hedeflere saldırı düzenlemesini sert bir dille eleştirdi.

ABD’nin beceriksiz dış politikalarının bir sonucu olduğunu kaydeden Zyuganov, “Afganistan’ı sürekli kanayan bir yara haline getirdiler. Irak’ı yıktılar. Libya’yı parçaladıklar. Şimdi de terörle mücadele kisvesi altında Suriye’yi bombalamaya başladılar.” dedi.

ABD’nin dış politika anlayışının kriminal olduğunu, Ukrayna’da da benzer şekilde uygulandığını iddia eden Zyuganov, “Aşırılıkçı ve terörist bir devletin Irak toprakları ve komşularını kapsayacak şekilde oluşturulduğu bir gerçek.” suçlamasında bulundu.

IŞİD terör örgütü ile mücadeleye destek veren Rusya, Suriye’de rejimin onayı alınmadan herhangi bir bölgeye saldırı düzenlenmesini kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Moskova, IŞİD’le mücadele operasyonunun Beşşar Esed’i devirme planına dönüşmesinden endişe ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri