Rusya'da Tutuklu Son İki Aktivistten Biri Daha Serbest Bırakıldı

Rusya'da petrol platformuna tırmanmaya çalıştıkları gerekçesiyle Eylül ayında tutuklanan 30 Greenpeace eylemcisinden biri daha kefaletle serbest bırakıldı.

Rusya'da petrol platformuna tırmanmaya çalıştıkları gerekçesiyle Eylül ayında tutuklanan 30 Greenpeace eylemcisinden biri daha kefaletle serbest bırakıldı. İngiliz vatandaşı Phil Ball'un da salıverilmesiyle hapiste sadece Avustralyalı Colin Russell kaldı.

Daha önce Cuma günü serbest bırakılacağının söylendiğini belirten Phil Ball, parmaklıklar arkasında çok kötü bir haftasonu geçirdiğini dile getirdi. Tutuklu kaldıkları bir önceki yeri 'cehennem çukuruna' benzeten Ball, şartları nispeten daha iyi olan St. Petersburg'daki tutukevinden de çıkabildiği için mutlu olduğunu anlattı. Phil Ball'un yorgun olduğu gözlendi.

Son bir haftada Rus televizyonlarını izleme imkanı bulduğunu dile getiren Phil Ball, diğer Grennpeace eylemcilerinin serbest bırakıldığını, onların yüzlerindeki sevinçten tahmin edebildiğini dile getirdi.

Aktivistler arasındaki Türk vatandaşı Gizem Akhan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın St. Petersburg ziyaret sırasında kefaletle serbest kalmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri