Rusya’da Türk Vatandaşını Öldüren Dazlaklara Ağır Hapis Cezası

Rusya’nın güneyinde Rostov kentinde bir Türk vatandaşını (19) öldüren ve 1 Türk vatandaşını da yaralayan 2 dazlağa 19 ve 11 yıl 2 ay ağır hapis cezası verildi.

Rusya’nın güneyinde Rostov kentinde bir Türk vatandaşını (19) öldüren ve 1 Türk vatandaşını da yaralayan 2 dazlağa 19 ve 11 yıl 2 ay ağır hapis cezası verildi.

Rostov kentinde Kuzey Kafkasya Askeri Bölge Mahkemesi, Mayıs 2012’de yaşanan cinayetle ilgili kararını açıkladı. Savcılara göre, aşırı radikal ırkçı görüşlere sahip çete, 2 Türk vatandaşına saldırdı. Saldırıda bir Türk vatandaşı öldürüldü, bir Türk vatandaşı da yaralandı.

Mahkeme Dmitri K. isimli dazlağa 19 yıl ve Andrey M. isimli dazlağa 11 yıl 2 ay ağır hapis cezası verdi. Saldırıda yer alan çetenin diğer 3 üyesine 1,5 yıl ve 2 üyesine de 1 yıl ve 7 ay hapis cezası verildi. Hakim, gençleri “etnik toplumlar arası nefret ve düşmanlığı körüklemekle” suçlu buldu. Gençlerden birinin orduda askerlik yaptığı, dolayısıyla sanıkların Kuzey Kafkasya Askeri Bölge Mahkemesi’nde yargılandığı kaydedildi.

MOSKOVA’DA BİR ÖZBEK VATANDAŞI ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer taraftan sabah saatlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da bir Özbek vatandaşının (29) cesedi bulundu. İnterfaks haber ajansına konuşan bir polis, cesette 20’dan fazla bıçak yarası tespit ettiklerini kaydetti. Polisler, saldırının dazlaklar tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor. Cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.

Rus insan hakları örgütü Sova’nın verilerine göre 2013’de 19 kişi ırkçı saldırılar nedeni ile yaşamını yitirirken, 168 kişi de yaralandı. Irkçı saldırılar Rusya’nın 32 ayrı bölgesinde tespit edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri