Rusya’da Sürücü Belgesi Almak İsteyenler 175 Dolar Vergi Ödeyecek

Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya’da 2015 yılından itibaren ilk defa sürücü belgesi almak isteyenler 6 bin 500 ruble (yaklaşık 175 dolar) vergi ödeyecek.Basında yer alan habere göre, şu anda Rusya’da ilk defa sürücü belgesi alanlar...

Kommersant gazetesinin haberine göre Rusya’da 2015 yılından itibaren ilk defa sürücü belgesi almak isteyenler 6 bin 500 ruble (yaklaşık 175 dolar) vergi ödeyecek.

Basında yer alan habere göre, şu anda Rusya’da ilk defa sürücü belgesi alanlar sadece 800 ruble (yaklaşık 22 dolar) öderken, 2015 yılında bu rakam 6 bin 500 ruble olacak. Adaylar sınavları ilk denemede geçememesi ve ikinci kez sınava girmesi halinde sınav türüne göre bin ili 2 bin ruble arasında değişen ek ücret ödemek zorunda kalacak. Bu sayede sürücü belgeleri için alınacak vergiler sürücü adayların sınavlara daha iyi hazırlanmasına vesile olacak.

Adaylar sürücü belgesi için 2 bin ruble, yazılı sınav için bin ruble, direksiyon sınavı için 3 bin 500 ruble, park alanı için bin 500 ruble ve şehir için 2 bin ruble ödeyecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri