Rusya’da Otobüse Bombalı Saldırı; 10 Ölü 27 Yaralı ( 2)

Rusya’nın Volgograd kentinde şehir içi yolcu otobüsüne yönelik bombalı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 20’den fazla kişi de yaralandı.

Rusya’nın Volgograd kentinde şehir içi yolcu otobüsüne yönelik bombalı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirirken, 20’den fazla kişi de yaralandı. Saldırının intihar eylemcisi bir kadın tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Interfax’a bilgi veren Soruşturma Komisyonu bölge yetkilisi, “İlk belirlemelere göre otobüsteki terör saldırısını bir kadın intihar eylemcisi gerçekleştirdi. Kendisinin yakın zamanda İslamiyet’i kabul ettiği ve militan gruplardan birinin liderinin eşi olduğu belirlendi. Olaya yakın bir bölgede kadına ait belgeler de bulundu.” dedi.

Rusya Terörle Mücadele Komisyonu’ndan yapılan açıklamada yolcu otobüsünde patlamaya bombanın neden olduğunu kaydetti.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Soruşturma Komisyonu yetkilisi, “Patlayıcı maddenin parçaları olay yerinde bulundu.” bilgisini verdi.

Türkiye saati ile 13.00’da meydana gelen saldırıda kullanılan patlayıcı madde ile ilgili inceleme devam ediyor. 27 kişi hastaneye kaldırılırken, 8 yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Patlamada yaşamını yitirenlerden çoğunun Volgograd Devlet Üniversitesi öğrencileri olduğu ifade ediliyor.

Interfax haber ajansı patlamanın ardından verdiği haberde doğalgazlı aracın silindirinin patlamış olabileceğini belirtmişti. İsmi açıklanmayan polis kaynağı verdiği bilgide, “Otobüste bulunan doğalgaz deposu patlamaya neden oldu…” açıklamasında bulunmuştu. Ajans, patlamanın saldırı olabileceğine de dikkat çekmişti.

Patlamanın meydana geldiği bölge kontrol altına alınırken, geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanları da bölgeye gelerek incelemelere başladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri