Rusya’da Görülen Greenpeace Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Rusya’nın St. Petersburg şehri Primorski Bölge Mahkemesi, kefaretle tutuksuz yargılanmak üzere son Greenpeace üyesini de serbest bıraktı.

Rusya’nın St. Petersburg şehri Primorski Bölge Mahkemesi, kefaretle tutuksuz yargılanmak üzere son Greenpeace üyesini de serbest bıraktı.

Eylül ayının ortasında Arctic Sunrise gemisi ile Gazprom’a ait petrol platformuna çıkmaya çalışan 30 Greenpeace eylemcisi, Rus güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmıştı. St. Petersburg’da görülen davada mahkeme, eylemcileri bir bir tutuksuz yargılanmak üzere 2 milyon ruble (61 bin 500 dolar) kefaletle serbest bıraktı. Tutuklu bulunan son Avustralyalı eylemci Colin Russell de serbest bırakıldı. Böylece, Greenpeace davasında tutuklu sanık kalmadı.

Arctic Sunrise gemisinin telsizcisi Colin Russell, mahkemede kendisinin iyi bir insan olduğunu ve kefaletle serbest bırakılmasını talep ettiğini söyledi.

Greenpeace aktivistleri arasında Türk vatandaşı Gizem Akhan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın St. Petersburg ziyaret sırasında kefaletle serbest kalmıştı. Akhan serbest bırakılmasına rağmen Greenpeace'in koruması altında Rusya'da kalmaya devam ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri