Rusya’da Çift Katlı Trenler 2015’de Göreve Başlıyor

Moskova’da havalimanları ve şehir merkezleri arasında çalışan aeroexpress trenlerin çift katlı yeni modelinin 2015’de hizmete başlayacağı açıklandı.Belaruski tren istasyonunda, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in de katıldığı...

Moskova’da havalimanları ve şehir merkezleri arasında çalışan aeroexpress trenlerin çift katlı yeni modelinin 2015’de hizmete başlayacağı açıklandı.

Belaruski tren istasyonunda, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’in de katıldığı törenle tanıtılan çift katlı tren eskisine göre yüzde 50 daha fazla yolcu kapasitesine sahip.

Beş metre 24 cm yüksekliğinde ve üç metre 40 cm genişliğindeki yeni tren 700 yolcu kapasitesi ile saatte 160 kilometreye kadar hız yapabiliyor.

Her vagonda tuvaletlerin bulunduğu trende yolcuların konforu için her şey düşünülmüş. Kablosuz internet ve elektrik prizleri tüm yolcular için kullanılabilir durumda.

Rusya şartları için özel üretilen tren, eksi 50 dereceye kadar dayanıklı. İlk çift katlı aeroexpress treninin 2015 yılı ortalarında Domodedovo havalimanı seferlerine başlayacağı belirtiliyor.

Domodedovo, Şeremetyevo ve Vnukova havalimanları ile Kievski, Belaruski ve Paveletski tren garları arasında hizmet veren aeroexpress trenlerin tek seferlik kullanım ücreti 340 ruble (7.15 dolar).

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri