Rusya’da Ayı Saldırılarına Karşı Sprey Üretildi

Rusya’nın Ural bölgelerinde aç ayıların yerleşim yerlerine saldırılarının artması üzerine harekete geçen bir şirket ayı saldırılarına karşı güvence sağlayacak özel bir sprey geliştirdi. Tümen’de faaliyet gösteren Aerosol şirketi,...

Rusya’nın Ural bölgelerinde aç ayıların yerleşim yerlerine saldırılarının artması üzerine harekete geçen bir şirket ayı saldırılarına karşı güvence sağlayacak özel bir sprey geliştirdi.

Tümen’de faaliyet gösteren Aerosol şirketi, Kontrol-AS adı verilen biber karışımlı özel sprey ayıların korkulu rüyası olacak. Şirket reklamlarında yeni ürünü “canavar karşıtı” olarak tanıtıyor.

Çok özel karışım spreyi internet mağazalarından 550 rubleye (13 dolar) kadar satın almak mümkün. 200 gram tüpler 4-5 metreye kadar etki alanına sahip.

Rusya’nın Tümen Bölgesi’nde ayı saldırıları sıkça gerçekleşiyor. Kış uykusuna yatamayan ayılar beslenmek için yerleşim birimlerine geliyor. Vatandaşlar silah ve diğer malzemelerle ayılardan korunmaya çalışıyor.

Itar-Tass’a konuşan yerel bir biolog, Ural’da ve Batı Sibirya’da ayı popülasyonunun hızla arttığını, bunda av yasağının etkili olduğunu söyledi. Yerel uzmanlara göre yeterice beslenemeyen ayıla bazen insanlara da saldırıyor.

Ural bölgesi vahşi yaşam departmanın yaptığı açıklamaya göre bölgede 4 bin civarında ayı var. Özellikle son dört yıl içinde oluşturulan ortam vahşi yaşamın gelişmesine önemli katkı sağladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri