Rusya’da Arıza Nedeni İle Nükleer Santral Otomatik Kapandı

Rusya’nın başkenti Moskova’ya yaklaşık 500 kilometre mesafede bulunan Rostov kentinde bulunan nükleer santralin elektrik trafosunda yaşanan arıza nedeni ile iki reaktörün otomatik olarak kapandığı belirtildi.Santralden yapılan açıklamada,...

Rusya’nın başkenti Moskova’ya yaklaşık 500 kilometre mesafede bulunan Rostov kentinde bulunan nükleer santralin elektrik trafosunda yaşanan arıza nedeni ile iki reaktörün otomatik olarak kapandığı belirtildi.

Santralden yapılan açıklamada, elektrik trafosu güvenlik sisteminde yaşanan arıza nedeni ile iki reaktörün TSİ 05.20’de kapatıldığı, arızanın reaktörlerden kaynaklanmadığı ve herhangi bir radyasyon sızıntısının da olmadığı kaydedildi. Rusya’nın yeni nesil nükleer santralleri en küçük arızalarda otomatik olarak kapanarak herhangi bir sızıntı riskini ortadan kaldırıyor.

Interfax’a açıklamada bulunan kaynak, “Nükleer santralin trafosunda bakım yapılıyordu. Güvenlik sisteminde yaşanan arıza nedeni ile sistem otomatik olarak iki reaktörü kapattı. Herhangi bir tehlike söz konusu değil. Arızanın önümüzdeki 24 saat içinde giderilmesini öngörüyoruz. Radyasyon seviyesi normal ve herhangi bir değişim söz konusu değil.” bilgisini verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri