Rusya’da 3 Milyon Kaçak Göçmen Çalışıyor

Rusya Federal Göçmen Servisi’nin verilerine göre Rusya’da 3 milyon yabancı uyruklu göçmen kaçak çalışıyor. Servis Başkanı Konstantin Romodanovski yaptığı açıklamada Rusya’da halen 9 milyon yabancı vatandaşın bulunduğunu, bunlardan...

Rusya Federal Göçmen Servisi’nin verilerine göre Rusya’da 3 milyon yabancı uyruklu göçmen kaçak çalışıyor.

Servis Başkanı Konstantin Romodanovski yaptığı açıklamada Rusya’da halen 9 milyon yabancı vatandaşın bulunduğunu, bunlardan 2,9 milyonunun kendilerine verilen kalma süreleri dolmasına rağmen ülkeden ayrılmadıklarını açıkladı. Bu rakama Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’ya gelen göçmenler dahil değil.

Çalışma yaşında olan bu insanların Rusya’da neden kaldığı gerekçesini araştırdıklarını belirten Romodanovski, bu rakamın büyük bir kısmının eski Sovyet ülkelerinden kaçak çalışmak için gelen göçmenlerden oluştuğunu belirtti.

Rusya’da kaçak çalışan göçmenlerin yüzde 45’i Moskova ve St.Petersburg kentleri ve çevre bölgelerinde bulunuyor. Bu kentlerde yabancıların yüzde 70’i yasal çerçevede çalışırken, yüzde 30’u yasaları ihlal ediyor.

Rusya Federal Göçmen Servisi sadece 2014’de 1,1 milyon yabancının ülkeye girişini yasakladı. Bunların yüzde 40’ı Özbekistan, yüzde 20’si Tacikistan ve Kırgızistan’dan gelen göçmenler oluşturuyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri