Rusya’da 2014’de 13 Yabancı Dazlakların Kurbanı Oldu

Rusya’da 2014’da ırkçı grupların yabancı vatandaşlara yönelik etnik nefret içerikli saldırılarında 13 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi de yaralandı.Rusya İnsan Hakları Derneği’nin (SOVA) yaptığı çalışmaya göre Rusya’nın...

Rusya’da 2014’da ırkçı grupların yabancı vatandaşlara yönelik etnik nefret içerikli saldırılarında 13 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi de yaralandı.

Rusya İnsan Hakları Derneği’nin (SOVA) yaptığı çalışmaya göre Rusya’nın 21 ayrı kentinde ırkçı saldırılar gerçekleşti. Açıklanan raporda, “2014 yıl başından bu yana gerçekleşen saldırılarda 13 kişi öldü, 74 kişi de yaralandı. Bir yabancı vatandaş da yoğun bakımda tedavisi sürüyor…” bilgisi yer aldı.

2014’de Rusya’nın 43 ayrı bölgesinde ırkçı saldırganlara karşı onlarca dava açıldı ve toplam 89 kişi tutuklandı.

SOVA’nın 2013 için hazırladığı raporda ise ırkçı saldırılar sonucu 20 yabancı hayatını kaybederken, 173 kişi de yaralandı.

Dazlak gruplar daha çok Moskova ve St.Petersburg’da Orta Asya ve Kafkaslardan gelen göçmenleri hedef alıyor.

Rusya Federal Göçmen Servisi Başkanı Konstantin Romodanovski, Rusya’nın etnik nefret ve yabanca düşmanlığı problemi olduğunu söyledi.

SOVA’ya göre son yıllarda ırkçı saldırılarda önemli ölçüde azalma görülüyor. Güvenlik güçleri 2008-2009’da patlak veren olayların ardından ırkçı çetelere yönelik operasyonlar düzenledi ve önemli bir kısmı yargılanarak mahkum edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri