Rusya Yaptırımların Kaldırılması İçin Talepte Bulunmayacak

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması için hiçbir ülkeden talepte bulunmayacaklarını açıkladı.Konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Uşakov, “Biz...

Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov, Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması için hiçbir ülkeden talepte bulunmayacaklarını açıkladı.

Konu ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Uşakov, “Biz hiç kimseden yaptırımların kaldırılmasını ya da yeni yaptırımların uygulanmasını talep etmeyeceğiz…” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da benzer düşünceleri paylaşarak, yaptırımların kaldırılması ile ilgili kararın bu uygulamayı başlatan ülkelere ait olduğunu söyledi.

Ukrayna krizi nedeni ile ABD, AB ülkeleri, Kanada, Norveç ve Japonya, Rusya’nın enerji ve bankacılık sektörü ile savunma sanayini kapsayan yaptırımlar uyguluyor. Rusya da buna karşı Batılı ülkelerden bir yıl süre ile gıda alımını durdurdu.

Ukrayna’da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Minsk’te sağlanan barış anlaşmasının tam anlamı ile uygulamaya konulması durumunda bir kısım yaptırımların kaldırılabileceğini ifade etmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri