Rusya Yaptırımlara Rağmen Askeri Harcamalarını Yüzde 20 Artırıyor

Rusya, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uygulaması ve ekonomik problemlere rağmen 2015’de askeri harcamalarını artıracak. Vedomosti’nin haberine göre, 2015’de yüzde 21,2 artacak askeri harcamalar 3,032 trilyon rubleye (79...

Rusya, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uygulaması ve ekonomik problemlere rağmen 2015’de askeri harcamalarını artıracak. Vedomosti’nin haberine göre, 2015’de yüzde 21,2 artacak askeri harcamalar 3,032 trilyon rubleye (79 milyar dolar) ulaşacak.

2015-2017 taslak bütçede askeri harcamaların yüzde 20’den fazla artırılması planlanıyor. 2016’da yüzde 7,8 artması öngörülen askeri harcamalar 3,23 trilyon rubleye (84 milyar dolar), 2017’de de yüzde 4 artışla 3,36 trilyon rubleye (87 milyar dolar) çıkacak.

Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların hedefinde Rusya savunma sanayi yer alıyor. Avrupa Birliği ülkeleri Rusya’nın önemli 3 silah şirketi Oboronprom, Uralvagonzavod ve Birleşik Havacılık Şirketi ile ilişkileri dondurdu. İkili teknoloji üretimi yapan Almaz-Antey ve Kalaşnikov gibi 9 Rus silah şirketi yaptırım kapsamında.

Yeni bir silahlanma yarışına girmeyeceklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun sınırlara kadar gelmesine sürekli tepki gösteriyor. Savunma Sanai üst düzey yöneticileri görüşen Putin, “Birileri gerçekten yeni bir silahlanma yarışı başlatmak isteyebilir. Biz böyle bir yarışın içinde olmayacağız. Bu gündemimizde yok…” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yıl sonuna kadar askeri doktrinini yenileyecek olan Rusya, ordunun modernizasyonu için de 2020’ye kadar 600 milyar doların üzerinde harcama planlıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri