Rusya, vizeleri kaldırmaya hazırlanıyor

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Alexander Epıfanov ve Büyükelçilik 3. Katibi (İkili İlişkiler) Basın Danışmanı Sergey Koritskiy, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Ziyarette Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin’le görüşen Müsteşar Alexander Epıfanov, Rusya ile Türkiye arasındaki vizelerin, kısa süreli ziyaretler için kalkacağı müjdesini verdi. Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Alexander Epıfanov, vizelerin kaldırılması konusunda Rus ve Türk taraflarınca bazı taslakların hazırlandığını belirterek, Türkiye ile Rusya arasındaki vize uygulamasının kalkması konusunda gelinen son aşamayı şu sözlerle anlattı: “Türk taraflarınca ve Rus taraflarınca bazı taslaklar hazırlandı. Bir takım değişiklikler var. Belirli bir süre için, bu 30 gün, 60 gün olabilir. Yani kısa süreli geziler için vizeler kaldırılacak. Bu da turistler için, iş gezileri için önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.  Müsteşar Epıfanov, daha sonra Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret rakamlarını anlattı.
RUSYA’DA ÜRETİM YAPAN KONYALI FİRMALAR VAR
Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, ziyaretinizden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili ilişkilerdeki gelişmelerin sevindirici olduğunu vurguladı. Konya sanayisi hakkında bilgi veren Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:  “Konya’da Rusya’yla çalışan 50 civarında firmamız var. Hatta, Rusya’da üretim yapan Konyalı firmalarımız var. Konya’da, 80 değişik sektörde üretim yapılıyor. 2008 yılında Konya’nın Rusya’ya 25 milyon dolar ihracat yaptı. Bu rakam 2009 yılında Küresel krizin etkisiyle önemli ölçüde düştü, ancak 2010 yılından umutluyuz” diye konuştu. Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Rıfat Hekimoğlu ve İbrahim Bozkurt Çağlayan da katıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri