Rusya Ve Tacikistan Uyuşturucu Kaçakçılığına Karşı Birlikte Hareket Edecek

Rusya ile Tacikistan uyuşturucu kaçakçılığına karşı kontrolü güçlendirme kararı aldı.

Rusya ile Tacikistan uyuşturucu kaçakçılığına karşı kontrolü güçlendirme kararı aldı. Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev ile Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazon Rahimov, Rusya’nın Yekaterinburg kentinde bir araya geldi.
Rus ve Tacik basınında yer alan haberlere göre, bakanlar iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Görüşmenin en önemli konusunu uyuşturucu ile mücadeledeki işbirliği oluşturdu.
Taraflar, uyuşturucu maddelerin tren ve uçak aracılığıyla ülkelere sokulması yönünde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Yapılan operasyonlarda 14 tondan fazla uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği belirtildi.
Ayrıca, Rusya'da bulunan Tacik vatandaşları tarafından işlenen suç oranında da önemli ölçüde azalma görüldüğü belirtirilirken, 2009-2012 yılları arasında bu rakam yüzde 40 oranda azaldığı ifade edildi.
Bakanlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasadışı göçten kaynaklanan çok ciddi suçların tespiti ve soruşturulması konusunda iki ülke ilgili birimleri arasındaki işbirliğinde anlaştı.
Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, her yıl ülkesinde 100 binden fazla insanın uyuşturucu kaçakçılığı yüzünden göz altına alındığını kaydetti. Rusya ile Tacikistan’ın uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi için büyük çaba gösterdiğini kaydeden Rus Bakan, bundan sonra da bu alandaki ortak çalışmaları arttıracaklarını söyledi.
Tacik İçişleri Bakanı Rahimov ise konuşmasında, en çok uyuşturucu maddesinin tren ile taşındığına dikkat çekerek, trenlerdeki denetimin güçlendirilmesi yönünde talimatta bulunduklarını kaydetti.
Görüşme sonrasında iki bakan 2014 yılı için eylem planına imza attı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri