Rusya, Ukrayna’ya İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi

Rusya, Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracığıyla çatışmaların devam ettiği Ukrayna’nın doğusuna insani yardım malzemesi gönderiyor.Sabahın erken saatlerinde başkent Moskova’dan çeşitli yardım malzemeleri taşıyan 280 kamyon Ukrayna’ya...

Rusya, Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracığıyla çatışmaların devam ettiği Ukrayna’nın doğusuna insani yardım malzemesi gönderiyor.

Sabahın erken saatlerinde başkent Moskova’dan çeşitli yardım malzemeleri taşıyan 280 kamyon Ukrayna’ya doğru hareket etti. Yardım kamyonları 3 kilometrelik konvoy oluştururken onlara yakıt tankerleri ve teknik ekibinde eşlik ettiği bildirildi. Yardım malzemeleri arasında şeker, çocuk maması, ilaç ve benzer ihtiyaçları karşılayacak malzemeler bulunuyor. Toplamda ise 2 bin ton malzeme gönderildiği belirtildi.

Yardım kamyonları önce Ukrayna’nın Harkov bölgesine ulaşacak daha sonra çatışmaların devam ettiği Lugansk kentine gideceği bildirildi. Bölgede ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar sebebi ile Donetsk ve Lugansk’ta içecek su ve gıda maddesi sıkıntısı yaşanıyordu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri